Artikkeli

Herukkatorttu

Sekoita keksimurut, sokeri, voisula sekä vaniljasokeri ja painele uunivuokaan. Anna jähmettyä kylmässä...

(il­man uu­nia)

1 l he­ru­koi­ta

Poh­ja:

12 Di­ges­ti­ve-kek­siä, mu­rui­na 3 dl

1 1/2 dl tum­maa ruo­ko­so­ke­ria

100 g voi­su­laa

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Täy­te:

150 g tuo­re­juus­toa (esim. ke­vyt Hovi)

200 g rah­ka­jo­gurt­tia (esim. Da­no­nen Da­nio maig­re)

2 mu­naa

1/2 dl tum­maa so­ke­ria

1 sit­ruu­nan mehu

2 tl va­nil­jaa

1. Se­koi­ta kek­si­mu­rut, so­ke­ri, voi­su­la sekä va­nil­ja­so­ke­ri ja pai­ne­le uu­ni­vuo­kaan. An­na jäh­met­tyä kyl­mäs­sä.

2. Le­vi­tä kek­si­poh­jal­le puo­let mar­jois­ta.

3. Se­koi­ta täyt­teen tuo­re­juus­to, rah­ka­jo­gurt­ti ja muna. Li­sää so­ke­ri ja maus­ta sit­ruu­nal­la ja va­nil­jal­la. Va­lu­ta täy­te mar­jo­jen pääl­le.

4. Pais­ta tort­tua 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin puo­li tun­tia eli kun­nes pii­rak­ka on hyy­ty­nyt.

5. Li­sää lo­put mar­jat tuo­rei­na tor­tun pin­nal­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ