400 g nahatonta haukifileetä
1 muna
1 tl suolaa
2 dl kuohukermaa
1 sitruunan raastettu kuori
125 g tuoretta lehtipinaattia tai sulatettua pakastettua lehtipinaattia
suolaa, valkopippuria
1 rkl vettä
1/2 pkt (0,25 g) sahramia
100 g isoja kuorittuja katkarapuja (n. 300 g kuorineen)
1. Ainesten pitää olla jääkaappikylmiä. Paloittele haukifileet ja jauha kala monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Lisää muna ja suola ja anna koneen käydä hetki. Kaada mukaan kerma ohuena nauhana. Kääntele kalamassaan sitruunan kuori.
2. Levitä pitkulaisen (1 1/2 l) vuoan pohjalle ja päätyihin leivinpaperia. Näin valmis patee irtoaa helpommin.
3. Poista tuoreesta pinaatista kovat kannat ja ryöppää lehdet kiehuvassa vedessä. Valuta lehdet siivilässä. Purista pakastepinaatista kaikki ylimääräinen vesi pois.
4. Levitä vuoan pohjalle 2 cm:n kerros kalamureketta. Peitä kalamassa pinaattikerroksella ja lisää hieman suolaa ja pippuria.
5. Liuota sahrami kuumaan vesitilkkaan ja sekoita se katkarapuihin. Valuta ylimääräinen sahramivesi pois. Nosta pinaattikerroksen päälle katkarapuja ja taas kerros pinaattia. Täytä vuoka lopulla kalamurekkeella.
6. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja kypsennä vesihauteessa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Valmis mureke on täysin kiinteää.
7. Jäähdytä mureke ja kaada varovasti pois vuokaan kertynyt ylimääräinen neste. Anna murekkeen seistä jääkaapissa yön yli. Kumoa mureke vadille ja leikkaa se viipaleiksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2