Katri SchröderKuva Reetta PasanenKoti ja keittiö 12/2011
4 annosta
4 keskikokoista päärynää
1 plo (75 cl) valkoviiniä, esim. Rieslingiä
¾ dl sokeria
2–3 tähtianista
1 kanelitanko
Mascarponevanukkaat:
3 liivatelehteä
1 ½ dl maitoa
3 rkl sokeria
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
1 tl vaniljasokeria
Makusiirappi:
2 dl päärynöiden keitinlientä
1 dl sokeria
1. Valmista ensin mascarponevanukkaat. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
2. Laita maito ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen.
3. Siirrä kattila pois liedeltä. Liota joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä 5 minuuttia.
4. Lisää joukkoon mascarpone ja vaniljasokeri. Vatkaa ainekset huolella sekaisin tasaiseksi seokseksi.
5. Jaa seos neljään annosvuokaan tai kahvikuppiin, jotka on sivelty kevyesti ruokaöljyllä.
6. Peitä annokset kelmulla ja nosta jähmettymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.
7. Kuori päärynät huolella. Älä poista päärynöistä kantoja. Nosta päärynät kattilaan ja kaada joukkoon valkoviini, sokeri ja mausteet.
8. Keitä päärynöitä, kunnes ne haarukalla kokeiltaessa tuntuvat täysin pehmeiltä. Anna päärynöiden jäähtyä liemessään.
9. Keitä päärynöiden keitinliemestä ja sokerista paksuhko makusiirappi.
10. Kumoa mascarponevanukkaat tarjoilulautasille ja nosta päärynät vanukkaiden viereen. Valuta annosten päälle makusiirappia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2