Artikkeli

Häränhäntäkeitto

Paahda paloiteltu häränhäntä voissa, paksupohjaisessa kattilassa...

400 g hä­rän­hän­tiä

2 rkl voi­ta

4 pork­ka­naa

1 pals­ter­nak­ka

pala sel­le­riä

1 pur­jo

1 si­pu­li

1 l vet­tä

4 val­ko­pip­pu­ria

2 tl suo­laa

(1 rkl tärk­ke­lys­jau­hoa, oh­ra­kas­ta tai Mai­ze­na-suu­rus­te)

tilk­ka sher­ryä tai ma­dei­raa

4 laa­ke­rin­leh­teä

1. Paah­da pa­loi­tel­tu hä­rän­hän­tä vois­sa, pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa.

2. Kuo­ri ja kuu­ti­oi juu­rek­set ja pyö­räy­tä myös ne ras­vas­sa kat­ti­lan poh­jal­la. Li­sää vesi ja maus­teet.

3. Kei­tä li­haa ja juu­rek­sia kan­nen al­la pari tun­tia. Jos omis­tat pai­ne­keit­ti­men, keit­to kyp­syy puo­les­sa tun­nis­sa.

4. Ota liha lie­mes­tä ja ir­ro­ta luis­ta. Pa­loit­te­le liha. Sii­vi­löi keit­to. Voit ha­lu­tes­sa suu­rus­taa lien­tä hiu­kan.

5. Li­sää li­hat (suu­rus­tet­tuun) lie­meen. Vii­meis­te­le maut.

 

Koti ja keit­tiö 11/2002