400 g häränhäntiä
2 rkl voita
4 porkkanaa
1 palsternakka
pala selleriä
1 purjo
1 sipuli
1 l vettä
4 valkopippuria
2 tl suolaa
(1 rkl tärkkelysjauhoa, ohrakasta tai Maizena-suuruste)
tilkka sherryä tai madeiraa
4 laakerinlehteä
1. Paahda paloiteltu häränhäntä voissa, paksupohjaisessa kattilassa.
2. Kuori ja kuutioi juurekset ja pyöräytä myös ne rasvassa kattilan pohjalla. Lisää vesi ja mausteet.
3. Keitä lihaa ja juureksia kannen alla pari tuntia. Jos omistat painekeittimen, keitto kypsyy puolessa tunnissa.
4. Ota liha liemestä ja irrota luista. Paloittele liha. Siivilöi keitto. Voit halutessa suurustaa lientä hiukan.
5. Lisää lihat (suurustettuun) liemeen. Viimeistele maut.
Koti ja keittiö 11/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2