600 g naudan ulkofileetä
rouhittua mustapippuria
suolaa
Paistamiseen:
öljyä ja nokare voita
Mustatorvisienimuhennos:
noin 1 l mustatorvisieniä
1–2 sipulia
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
1/2 dl vahvaa kahvia
rouhittua mustapippuria
1/2 tl suolaa
Hunajaiset juurekset:
3–4 porkkanaa
2 palsternakkaa
1 rkl voita
2 rkl hunajaa
ripaus suolaa
1. Poista fileestä kalvot terävällä veitsellä. Leikkaa naudan ulkofilee poikkisyin noin 1–1 1/2 cm paksuiksi pihveiksi (à 150 g). Nuiji pihvejä hieman kahden muovin välissä.
2. Pese, kuori ja paloittele juurekset. Keitä juurekset kypsiksi vähässä vedessä. Valmista sienimuhennos juuresten kypsyessä.
3. Pilko puhdistetut mustatorvisienet hieman pienemmiksi. Voit myös hienontaa ne. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi paistokasarissa ja kääntele siinä ensin sipulisilppua ja lisää joukkoon sienet. Kääntele sienisipuliseosta pannulla muutaman minuutin ajan. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja pyöräytä niin, että ne sekoittuvat sienten joukkoon. Lisää vähitellen maito samalla sekoittaen ja lopuksi kerma. Lisää myös kahvi, mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua noin 10 minuuttia, kunnes muhennos sakenee.
4. Valmista juurekset loppuun. Kaada vesi pois kattilasta ja laita kattila takaisin liedelle. Lisää juuresten joukkoon voi ja hunaja ja kääntele niitä kattilassa hetken. Mausta suolalla.
5. Paista pihvit juuri ennen tarjoilua. Kuumenna tilkka öljyä ja nokare voita pannulla. Paista pihvejä noin 3 minuuttia molemmin puolin pannulla, jolloin kypsyysaste on medium. Mausta suolalla ja pippurilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2