Artikkeli

Härän ulkofileepihvi, musta­tor­vi­sie­ni­mu­hennos ja hunajaiset juurekset

Poista fileestä kalvot terävällä veitsellä. Leikkaa naudan ulkofilee poikkisyin noin 1–1 1/2 cm paksuiksi pihveiksi (à 150 g)...

600 g nau­dan ul­ko­fi­lee­tä

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

suo­laa

Pais­ta­mi­seen:

öl­jyä ja no­ka­re voi­ta

Mus­ta­tor­vi­sie­ni­mu­hen­nos:

noin 1 l mus­ta­tor­vi­sie­niä

1–2 si­pu­lia

2 rkl voi­ta

2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

2 dl mai­toa

2 dl ruo­ka­ker­maa

1/2 dl vah­vaa kah­via

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1/2 tl suo­laa

Hu­na­jai­set juu­rek­set:

3–4 pork­ka­naa

2 pals­ter­nak­kaa

1 rkl voi­ta

2 rkl hu­na­jaa

ri­paus suo­laa

1. Pois­ta fi­lees­tä kal­vot te­rä­väl­lä veit­sel­lä. Leik­kaa nau­dan ul­ko­fi­lee poik­ki­syin noin 1–1 1/2 cm pak­suik­si pih­veik­si (à 150 g). Nui­ji pih­ve­jä hie­man kah­den muo­vin vä­lis­sä.

2. Pese, kuo­ri ja pa­loit­te­le juu­rek­set. Kei­tä juu­rek­set kyp­sik­si vä­häs­sä ve­des­sä. Val­mis­ta sie­ni­mu­hen­nos juu­res­ten kyp­sy­es­sä.

3. Pil­ko puh­dis­te­tut mus­ta­tor­vi­sie­net hie­man pie­nem­mik­si. Voit myös hie­non­taa ne. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuu­men­na voi pais­to­ka­sa­ris­sa ja kään­te­le sii­nä en­sin si­pu­li­silp­pua ja li­sää jouk­koon sie­net. Kään­te­le sie­ni­si­pu­li­se­os­ta pan­nul­la muu­ta­man mi­nuu­tin ajan. Ri­pot­te­le pin­nal­le veh­nä­jau­hot ja pyö­räy­tä niin, et­tä ne se­koit­tu­vat sien­ten jouk­koon. Li­sää vä­hi­tel­len mai­to sa­mal­la se­koit­ta­en ja lo­puk­si ker­ma. Li­sää myös kah­vi, maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la ja an­na hau­tua noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes mu­hen­nos sa­ke­nee.

4. Val­mis­ta juu­rek­set lop­puun. Kaa­da vesi pois kat­ti­las­ta ja lai­ta kat­ti­la ta­kai­sin lie­del­le. Li­sää juu­res­ten jouk­koon voi ja hu­na­ja ja kään­te­le nii­tä kat­ti­las­sa het­ken. Maus­ta suo­lal­la.

5. Pais­ta pih­vit juu­ri en­nen tar­joi­lua. Kuu­men­na tilk­ka öl­jyä ja no­ka­re voi­ta pan­nul­la. Pais­ta pih­ve­jä noin 3 mi­nuut­tia mo­lem­min puo­lin pan­nul­la, jol­loin kyp­syy­sas­te on me­dium. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ