Sanna Kekäläinen kuvat Reeta Pasanen
Halloumivohvelit
30 min . helppo . noin 8 e
8 kpl
2 pkt halloumia (yht. 500 g)
noin 1 rkl perunajauhoja
Paistamiseen: voita
1. Raasta halloumi karkeaksi raasteeksi. Sekoita raaste perunajauhojen kanssa.
2. Lämmitä vohvelirauta. Sivele raudan molemmat puolet voilla. Paista 8 pientä ”vohvelia” rapean kullankeltaisiksi. Tarjoa tomaattihillon ja oliivien tai kylmäsavulohen, avokadon, sipulin ja smetanan kanssa.
Kirsikkatomaattihillo
35 min . helppo . noin 2,50 e
noin 2 dl valmista hilloa
500 g kypsiä kirsikkatomaatteja
1 valkosipulinkynsi
2 dl hillosokeria
muutama oksa rosmariinia tai timjamia
suolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä
1 tl balsamiviinietikkaa
1. Huuhtaise tomaatit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi.
2. Laita tomaatit, valkosipuli, hillosokeri ja yrtit kattilaan. Kiehauta seos ja anna porista miedohkolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes seos on muuttunut hieman paksummaksi. Huomioi, että hillo paksuuntuu jäähtyessään.
3. Poista yrtit. Soseuta hillo halutessasi sileäksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja etikalla. Tarjoa vohveleiden kanssa. Jos hilloa jää yli, sen voi käyttää bruschettan päällyksenä tai osana juustotarjotinta.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ