Artikkeli

Grillipizzat

8-10 kpl

Piz­za­tai­ki­na:

2 1/2 dl vet­tä

1/4 tl so­ke­ria

1 rkl kui­va­hii­vaa

1 1/2 rkl olii­vi­öl­jyä

7–8 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl suo­laa

Voi­te­luun:

öl­jyä

To­maat­ti-moz­za­rel­la­täy­te:

3 rkl to­maat­ti­so­set­ta

1 rkl olii­vi­öl­jyä

1 tl ore­ga­noa

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

moz­za­rel­la­juus­toa

tuo­rei­ta ba­si­li­kan leh­tiä

Sa­la­mi-olii­vi­täy­te:

moz­za­rel­la­juus­toa

sa­la­mia

olii­ve­ja

Par­man­kink­ku-ana­nas­täy­te:

moz­za­rel­la­juus­toa

par­man­kink­kua

ana­nas­pa­lo­ja

1. Se­koi­ta so­ke­ri ja kui­va­hii­va läm­pi­mään ve­teen. An­na seis­tä noin 5 mi­nuut­tia.

2. Li­sää suo­la, öl­jy ja jau­ho­ja vä­hi­tel­len, kun­nes tai­ki­na on so­pi­van kiin­te­ää. Alus­ta, kun­nes tai­ki­na on ta­sais­ta ja kim­moi­saa. An­na ko­ho­ta läm­pi­mäs­sä noin 30 mi­nuut­tia.

3. Jaa tai­ki­na 8–10 osaan ja kau­li pa­lat ohuik­si piz­za­poh­jik­si.

4. Voi­te­le piz­zat pääl­tä öl­jyl­lä ja nos­ta va­ro­vas­ti gril­li­ri­ti­län tai va­lu­rau­ta­pa­ri­lan pääl­le öl­jyt­ty puo­li alas­päin. Gril­laa kes­ki­läm­möl­lä 3-5 mi­nuut­tia, kun­nes pin­ta al­kaa hie­man kup­lia. Voi­te­le piz­zan pää­li­pin­ta myös öl­jyl­lä, kään­nä piz­za ja gril­laa myös tois­ta puol­ta 3–5 mi­nuut­tia. Lai­ta täs­sä vai­hees­sa piz­zan pääl­le ha­lu­a­ma­si täyt­teet.

5. To­maat­ti-moz­za­rel­la­piz­zat: Se­koi­ta olii­vi­öl­jy ja maus­teet to­maat­ti­so­see­seen. Le­vi­tä se­os­ta gril­lis­sä ole­van piz­za­poh­jan pääl­le. Vii­pa­loi moz­za­rel­la ja le­vi­tä piz­zan pääl­le muu­ta­ma juus­to­vii­pa­le sekä ba­si­li­kan­leh­ti.

6. Sa­la­mi-olii­vi­piz­zat ja par­man­kink­ku- ana­nas­piz­zat: Si­ve­le piz­za pääl­tä vie­lä öl­jyl­lä. Vii­pa­loi moz­za­rel­la ja lai­ta muu­ta­ma vii­pa­le piz­zan pääl­le. Le­vi­tä pääl­le myös sa­la­mia ja olii­ve­ja tai par­man­kink­kua ja ana­nas­ta. Voit pa­ri­loi­da ana­nas­pa­lo­ja het­ken en­nen piz­zan pääl­le lait­ta­mis­ta.

7. An­na kyp­syä gril­lis­sä, kun­nes juus­to hie­man su­laa ja piz­zan ala­puo­li­kin on kyp­sä. Rou­hai­se piz­zo­jen pääl­le vie­lä mus­ta­pip­pu­ria en­nen tar­joi­lua.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ