Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Grillatut sinisimpukat
20 min . helpohko . noin 15 e
4:lle pikkuruokana tai 2:lle pääruokana
1 kg sinisimpukoita
Kastike:
1 ruukku basilikaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
2 tl sitruunamehua
noin ¾ dl oliiviöljyä
Lisäksi:
maalaisleipää, sitruunalla maustettua majoneesia
1. Tee kastike. Laita yrtit, kuorittu valkosipuli, suola ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Lisää öljy ja aja tasaiseksi.
2. Käsittele simpukat. Huuhtele ja pese simpukat huolellisesti. Käytä tarvittaessa harjaa. Joissakin simpukoissa on ”parta”, jonka voi poistaa veitsellä raaputtamalla. Tarkista jokainen simpukka yksitellen. Kopauta jokainen avautunut simpukka pöytään. Jos simpukka ei sulkeudu, heitä se pois. Heitä pois myös rikkoutuneet simpukat.
3. Grillaa simpukoita noin 3–5 minuuttia käännellen. Heitä pois kaikki simpukat, jotka eivät avaudu.
4. Sekoita paistettujen simpukoiden joukkoon yrttiöljy. Tarjoa simpukat grillatun leivän ja sitruunamajoneesin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.
Martti Järvi
fabian björk
Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.
Martti Järvi
fabian björk
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2