Artikkeli

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Grillatut sinisimpukat valmistuvat nopeasti ja helposti

Paista alkavan kesän kunniaksi grillissä uudenlaisia herkkuja. Kokeile yrttisiä sinisimpukoita, ne valmistuvat grillissä nopeasti ja helposti. Tarjoa simpukat grillatun leivän ja sitruuna­majoneesin kera.

Gril­la­tut si­ni­sim­pu­kat

20 min . hel­poh­ko . noin 15 e

4:lle pik­ku­ruo­ka­na tai 2:lle pää­ruo­ka­na

1 kg si­ni­sim­pu­koi­ta

Kas­ti­ke:

1 ruuk­ku ba­si­li­kaa

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 tl suo­laa

2 tl sit­ruu­na­me­hua

noin ¾ dl olii­vi­öl­jyä

Li­säk­si:

maa­lais­lei­pää, sit­ruu­nal­la maus­tet­tua ma­jo­nee­sia

1. Tee kas­ti­ke. Lai­ta yr­tit, kuo­rit­tu val­ko­si­pu­li, suo­la ja sit­ruu­na­me­hu te­ho­se­koit­ti­meen. Li­sää öl­jy ja aja ta­sai­sek­si.

2. Kä­sit­te­le sim­pu­kat. Huuh­te­le ja pese sim­pu­kat huo­lel­li­ses­ti. Käy­tä tar­vit­ta­es­sa har­jaa. Jois­sa­kin sim­pu­kois­sa on ”par­ta”, jon­ka voi pois­taa veit­sel­lä raa­put­ta­mal­la. Tar­kis­ta jo­kai­nen sim­puk­ka yk­si­tel­len. Ko­pau­ta jo­kai­nen avau­tu­nut sim­puk­ka pöy­tään. Jos sim­puk­ka ei sul­keu­du, hei­tä se pois. Hei­tä pois myös rik­kou­tu­neet sim­pu­kat.

3. Gril­laa sim­pu­koi­ta noin 3–5 mi­nuut­tia kään­nel­len. Hei­tä pois kaik­ki sim­pu­kat, jot­ka ei­vät avau­du.

4. Se­koi­ta pais­tet­tu­jen sim­pu­koi­den jouk­koon yrt­ti­öl­jy. Tar­joa sim­pu­kat gril­la­tun lei­vän ja sit­ruu­na­ma­jo­nee­sin kera.

Photography: Reetta Pasanen