Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/2008

Gratinoitu maa-artisokka-perunakakku

1 kg jau­hoi­sia pe­ru­noi­ta

500 g maa-ar­ti­sok­kaa

2 tl suo­laa

4 dl kuo­hu­ker­maa

4 kel­tu­ais­ta

Pääl­le:

1 dl par­me­saa­ni­raas­tet­ta

1½ rkl korp­pu­jau­ho­ja

1. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pe­ru­nat ja maa-ar­ti­so­kat. Kei­tä kyp­sik­si ja va­lu­ta.

2. Voi­te­le kah­dek­san uu­nin­kes­tä­vää an­nos­vuo­kaa.

3. So­seu­ta pe­ru­nat ja maa-ar­ti­so­kat säh­kö­vat­kai­mel­la. Li­sää suo­la ja ker­ma, se­koi­ta ta­sai­sek­si. Li­sää kel­tu­ai­set ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

4. Täy­tä vuo­at pe­ru­na­se­ok­sel­la. Se­koi­ta par­me­saa­ni­raas­te ja korp­pu­jau­hot ja ri­pot­te­le vuo­kiin pe­ru­na­se­ok­sen pääl­le. Gra­ti­noi uu­nin kes­ki­ta­sol­la 225 - 250 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ