SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAUSAVUSTAJA RAISA LAINE •VIINISUOSITUS SARI SIRÉN •KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 11/2014
4 hengelle alku- tai pikkuruokana
500 g keitettyjä kuorellisia (pakaste) vihersimpukoita
1 valkosipulinkynsi
2 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
3 rkl huoneenlämpöistä voita
3 rkl vaaleita leivänmuruja
4 rkl raastettua parmesaania
4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
½ tl sormisuolaa, esimerkiksi Maldonia
½ tl rouhittua mustapippuria
ripaus rouhittua, kuivattua chiliä
1. Irrota sulaneista simpukoista toinen kuorenpuolikas, niin että simpukan liha jää toiseen puolikkaaseen kiinni. Laita simpukat uuninkestävään vuokaan.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuutioi kinkku. Yhdistä ne voin, leivänmurujen, parmesaanin, yrttien ja mausteiden kanssa. Painele seos simpukoiden päälle.
3. Kuorruta simpukoita 250-asteisen uunin ylätasolla tai grillivastuksen alla muutama minuutti tai kunnes kuorrutus saa väriä. Rouhi simpukoille ripaus chiliä, jos haluat tulisuutta täytteeseen.
Viinisuositus: Hapokas ja puhtaan hedelmäinen Eberbach Riesling Trocken 2013, Saksa, 6,99 e / 0,375 l
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2