Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 12/07

Graavilohta ja sinappisabayon

Pane viini kattilaan ja keitä sitä kokoon, kunnes jäljellä on 1 1/2 dl nestettä...

noin 600 g graa­vi­loh­ta

Sa­ba­yon:

2 1/2 dl hy­vää kui­vaa val­ko­vii­niä

3 kel­tu­ais­ta

2 rkl rans­kan­ker­maa

1 rkl si­nap­pia

maun mu­kaan suo­laa ja val­ko­pip­pu­ria

1. Pane vii­ni kat­ti­laan ja kei­tä sitä ko­koon, kun­nes jäl­jel­lä on 1 1/2 dl nes­tet­tä.

2. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set pyö­re­ä­poh­jai­ses­sa te­räs­kul­hos­sa ja li­sää sen jäl­keen se­kaan ohu­e­na no­ro­na ko­koon kei­tet­ty vii­ni se­os­ta voi­mak­kaas­ti vat­ka­ten.

3. Nos­ta kul­ho hil­jal­leen hel­mei­le­vän ve­si­hau­teen pääl­le ja jat­ka­vaah­dot­ta­mis­ta, kun­nes kas­ti­ke sa­os­tuu.

4. Li­sää se­kaan rans­kan­ker­ma ja si­nap­pi ja vat­kaa seos ta­sai­sek­si.

5. Mais­ta ja maus­ta ma­ku­si mu­kaan suo­lal­la ja val­ko­pip­pu­ril­la.

6. Jääh­dy­tä kas­ti­ke ja tar­joa vii­le­ä­nä graa­vi­lo­hen kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ