MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 9/2013
5 dl vettä
30 g hiivaa
1 rkl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl öljyä
1 ½ dl tattarijauhoja
5 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
2 porkkanaa
noin 1dl siemensekoitusta
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja psyllium ja anna turvota noin kymmenen minuuttia.
2. Kuori ja raasta porkkanat.
3. Lisää vesi-psylliumseokseen suola ja öljy. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, tattarijauhot sekä gluteeniton jauhoseos erissä.
4. Vaivaa taikina tasaiseksi. Tee taikinasta paksu pötkö ja leikkaa siitä paksuja viipaleita. Laita viipaleet pellille leivinpaperin päälle leikkuupinta alaspäin. Ripottele päälle siemensekoitusta. Anna kohota.
5. Paista uunissa 225 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes sämpylät saavat hieman väriä ja ovat kypsiä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2