Artikkeli

Filopiiraat

Vihje: Voit taitella piiraat valmiiksi ja pakastaa. Paista aina vasta juuri ennen tarjoilua. Joskus piiraat tarjotaan myös uppopaistettuina.

1 rul­la val­mis­ta fi­lo­tai­ki­naa (saa pa­kas­tee­na)

1 pa­ket­ti pa­kas­tet­tua pi­naat­tia

100 g fe­ta­juus­toa

1 muna

1 ruuk­ku tuo­ret­ta ba­si­li­kaa tai mint­tua

mus­kot­ti­päh­ki­nää ja

mus­ta­pip­pu­ria

1 dl voi­su­laa

Pääl­le: mu­naa ja

see­sa­min­sie­me­niä

1. Leik­kaa tai­ki­na­rul­lan pääs­tä noin 12 cm le­vyi­nen sui­ka­le. Pidä tai­ki­na lii­nan al­la, jot­tei se kui­vu.

2. Va­lu­ta feta ja pa­kas­te­pi­naat­ti. Li­sää jouk­koon puo­let mu­nas­ta ja se­koi­ta ai­nek­set. Maus­ta sil­pu­tul­la ba­si­li­kal­la tai min­tul­la, mus­kot­ti­päh­ki­näl­lä sekä mus­ta­pip­pu­ril­la. Suo­laa ei tar­vi­ta, juus­to on sen ver­ran suo­lais­ta.

3. Ota kak­si le­vyä tai­ki­naa ker­ral­laan ja voi­te­le alem­pi voi­su­lal­la, nos­ta toi­nen levy pääl­le ja pane no­ka­re täy­tet­tä sui­ka­leen toi­seen ala­reu­naan. Tait­te­le tai­ki­nas­ta kol­mio ja edel­leen vah­vis­tet­tu kol­mio.(Fi­lo­pa­ke­tis­sa on tark­ka tait­te­lu­kaa­vio!) Voi­te­le kol­mi­ot mu­nal­la ja ri­po­ta pääl­le see­sa­min­sie­me­niä.

4. Pais­ta 250-as­tei­ses­sa uu­nis­sa vii­ti­sen mi­nuut­tia eli kun­nes pii­raat ovat kul­lan­kel­tai­sia ja ra­pei­ta.

Vih­je: Voit tai­tel­la pii­raat val­miik­si ja pa­kas­taa. Pais­ta ai­na vas­ta juu­ri en­nen tar­joi­lua. Jos­kus pii­raat tar­jo­taan myös up­po­pais­tet­tui­na.

Koti ja keit­tiö 3/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ