Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2009 KUVA UL­LA­MAI­JA HÄN­NI­NEN

Feta-kantarellipiiras

Suolainen piiras saa piristystä metsän antimista.

6 - 8 an­nos­ta

1 pkt (225 g) Mai­ze­na-pii­rak­ka­poh­ja-ai­nek­sia

1 1/4 dl vet­tä

2 rkl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

2 - 3 rkl voi­ma­kas­ta juus­to­raas­tet­ta (esim. em­men­tal- tai par­me­saa­ni­juus­toa)

Täy­te:

noin 2 dl kan­ta­rel­le­ja

1 pu­na­si­pu­li

100 g fe­ta­juus­to­kuu­ti­oi­ta

100 g val­ko­si­pu­li­tuo­re­juus­toa

2 dl ruo­ka­ker­maa

2 mu­naa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

1. Kaa­da pii­rak­ka-ai­nek­set kul­hoon ja se­koi­ta jouk­koon vesi, ruo­ho­si­pu­li ja juus­to­raas­te. Se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si. Pai­ne­le tai kau­li tai­ki­na pii­rak­ka­vuo­kaan.

2. Puh­dis­ta ja pil­ko kan­ta­rel­lit. Kuo­ri ja sui­ka­loi si­pu­li. Pais­ta sie­niä

ja si­pu­lei­ta het­ki pan­nul­la ras­vas­sa. Ri­pot­te­le kan­ta­rel­lit, si­pu­lit ja fe­ta­juus­to­kuu­ti­ot pii­ra­kan pääl­le.

3. Not­kis­ta tuo­re­juus­to ker­mal­la. Li­sää se­ok­seen mu­nat ja maus­teet,

se­koi­ta ta­sai­sek­si ja kaa­da pii­ras­vuo­kaan.

4. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 35 - 40 mi­nuut­tia.

Vink­ki! Voit kor­va­ta kan­ta­rel­lit myös ryö­pä­tyil­lä kor­va­sie­nil­lä.

Ai­ka: noin 35 min + pais­to­ai­ka 40 min