Teksti Mari Harjula
Kuvaaja Kirsi-Marja Savola
4 annosta
reilu 1 l salaattisekoitusta
1 ruukku korianteria
1 ruukku persiljaa
1 ruukku minttua
Marinoidut linssit:
1 dl belugalinssejä
1 rkl oliiviöljyä ripaus
suolaa ripaus
rouhittua mustapippuria
1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ tl chilirouhetta
Limemarinoitu fenkoli:
1 fenkoli
yhden limen raastettu kuori ja mehu
1 rkl omenaviinietikkaa
Lisäksi:
karamellisoituja kurpitsan-siemeniä
1. Keitä ja valuta linssit. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet ja anna maustua viileässä.
2. Halkaise fenkoli ja leikkaa pitkittäin hyvin ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä fenkoliviipaleet, limen raaste ja mehu sekä omenaviinietikka ja anna marinoitua vähintään 15 minuuttia.
3. Kokoa tarjoiluvadille salaattisekoitusta ja revittyä yrttejä, marinoituja linssejä ja fenkolia.
4. Viimeistele salaatti karamellisoiduilla kurpitsansiemenillä.
Karamellisoidut kurpitsansiemenet
200 g kurpitsansiemeniä
2 rkl voita
1 rkl ruokosokeria
½ tl kanelia
¼ tl jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
1. Levitä siemenet pellille leivinpaperille.
2. Ripottele päälle mausteet ja sekoita. Laita voi päälle pieninä nokareina.
3. Paahda uunissa 175–200 asteessa noin 10 minuuttia. Sekoita alussa, kun voi on sulanut, jotta se ja mausteet sekoittuvat tasaisesti.
4. Anna jäähtyä.
Katso myös nämä ihanat siemenreseptit:
Bataattikeitto ja siemengranola
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2