Artikkeli

Koti ja keit­tiö 4/2009

Espresso-suklaamarengit

noin 20 kpl

4 val­ku­ais­ta

2 dl so­ke­ria

1 rkl esp­res­so-pi­ka­kah­vi­jau­het­ta

50 g tum­maa suk­laa­ta

Li­säk­si:

50 g tum­maa suk­laa­ta

1/2 dl kuo­rit­tu­ja pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

1. Su­la­ta ma­ren­ki­mas­saan li­sät­tä­vä tum­ma suk­laa.

2. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Li­sää so­ke­ri ja esp­res­so­jau­he ja jat­ka vat­kaa­mis­ta, kun­nes seos on ma­ren­ki­mais­ta ja kiil­tä­vää. Pyö­räy­tä jouk­koon su­la­tet­tu suk­laa si­ten, et­tä ma­ren­ki­se­os jää rai­ta­mai­sek­si.

3. Jaa ma­ren­ki­se­os lu­si­kal­la ke­oik­si lei­vin­pa­pe­ril­le pel­lil­le. Kyp­sen­nä ma­ren­ke­ja uu­nis­sa 125 as­tees­sa noin 1 ½ tun­tia, kun­nes ne ovat so­pi­van kui­via, mut­ta si­säl­tä tah­mei­ta. Jääh­dy­tä.

4. Su­la­ta suk­laa ja va­lu­ta rai­toi­na ma­ren­kien pääl­le. Rou­hi pis­taa­si­päh­ki­nät ja ri­pot­te­le nii­tä suk­laa­rai­to­jen pääl­le. An­na jäh­met­tyä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ