Koti ja keittiö joululiite 2001
(10–12 palaa)
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1 dl hienoa sokeria
3 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 dl punaisia kirsikoita pilkottuna
1 dl sukaattia
1 dl kuivattuja ja liotettuja papaijapaloja
2 dl rusinoita
2 rkl rommia
1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat vaahtoon hyvin sekoittaen.
3. Yhdistä kaikki kuivat aineet ja sekoita rasva-munavaahtoon. Älä vatkaa kovasti, vaan sekoita sen verran, että kaikki aineet sekoittuvat keskenään.
4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin tunti.
5. Anna jäähtyä hetki vuoassaan ja kopauta kakku sen jälkeen irti vuoasta.
6. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ