Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2001

Englantilainen hedelmäkakku

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat vaahtoon hyvin sekoittaen...

(10–12 pa­laa)

200 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 dl hie­noa so­ke­ria

3 ka­nan­mu­naa

3 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl kar­de­mum­maa

1 dl pu­nai­sia kir­si­koi­ta pil­kot­tu­na

1 dl su­kaat­tia

1 dl kui­vat­tu­ja ja li­o­tet­tu­ja pa­pai­ja­pa­lo­ja

2 dl ru­si­noi­ta

2 rkl rom­mia

1. Voi­te­le ja korp­pu­jau­ho­ta ren­gas­vuo­ka ja lai­ta uu­ni kuu­me­ne­maan 175 as­tee­seen.

2. Vaah­do­ta ras­va ja so­ke­ri. Li­sää ka­nan­mu­nat vaah­toon hy­vin se­koit­ta­en.

3. Yh­dis­tä kaik­ki kui­vat ai­neet ja se­koi­ta ras­va-mu­na­vaah­toon. Älä vat­kaa ko­vas­ti, vaan se­koi­ta sen ver­ran, et­tä kaik­ki ai­neet se­koit­tu­vat kes­ke­nään.

4. Kaa­da tai­ki­na voi­del­tuun vuo­kaan ja pais­ta uu­nin ala­ta­sol­la noin tun­ti.

5. An­na jääh­tyä het­ki vuo­as­saan ja ko­pau­ta kak­ku sen jäl­keen ir­ti vuo­as­ta.

6. Kak­ku säi­lyy me­he­vä­nä usei­ta päi­viä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ