Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Donburi eli japanilainen riisibowl
45 min . melko helppo . 12 e
4 annosta
Sushiriisi:
3 dl sushiriisiä
4 dl vettä
3 rkl riisiviinietikkaa
2 tl sokeria
½ tl suolaa
Lisäksi:
300 g pulled porkia eli nyhtöpossua
1–2 porkkanaa
1 pieni punasipuli
100 g sokeriherneitä
Kastike:
⅔ dl teriyakikastiketta
3 rkl seesaminsiemenöljyä
2 rkl seesaminsiemeniä
1. Huuhtele riisi siivilässä kylmällä vedellä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Kaada riisi kattilaan ja mittaa päälle kylmä vesi. Kiehauta ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Katkaise lieden lämpö, anna riisin hautua kypsäksi vielä noin 10 minuuttia. Älä sekoita riisiä kypsennyksen aikana, etteivät riisinjyvät rikkoudu.
2. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola ja lisää riisin joukkoon. Sekoita puulastalla nostellen. Annostele riisi neljään annoskulhoon.
3. Lämmitä nyhtöpossu paistinpannulla tai mikrossa. Kuori ja suikaloi porkkana ja punasipuli. Huuhtele sokeriherneet lävikössä. Nostele pulled porkia, porkkanasuikaleita ja punasipulia sekä sokeriherneitä riisin päälle kulhoon. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lusikoi kulhoihin kastiketta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2