Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

18.4.2022

Donburi on japanilainen riisikulho

Donburi eli riisikulho on täydellinen lounaaksi, sillä se täyttää, mutta siitä ei jää ähkyä. Kulhon pohjalla on maukasta sushiriisiä. Täytteiksi sopii vaikka nyhtöpossu, porkkana ja sokeriherneet. Donburi kannattaa nauttia heti valmistuksen jälkeen, sillä jääkaapissa etikkariisi kovettuu.

Don­bu­ri eli ja­pa­ni­lai­nen rii­si­bowl

45 min . mel­ko help­po . 12 e

4 an­nos­ta

Sus­hi­rii­si:

3 dl sus­hi­rii­siä

4 dl vet­tä

3 rkl rii­si­vii­nie­tik­kaa

2 tl so­ke­ria

½ tl suo­laa

Li­säk­si:

300 g pul­led por­kia eli nyh­tö­pos­sua

1–2 pork­ka­naa

1 pie­ni pu­na­si­pu­li

100 g so­ke­ri­her­nei­tä

Kas­ti­ke:

⅔ dl te­riy­a­ki­kas­ti­ket­ta

3 rkl see­sa­min­sie­me­nöl­jyä

2 rkl see­sa­min­sie­me­niä

1. Huuh­te­le rii­si sii­vi­läs­sä kyl­mäl­lä ve­del­lä, kun­nes huuh­te­lu­ve­si on kir­kas­ta. Kaa­da rii­si kat­ti­laan ja mit­taa pääl­le kyl­mä vesi. Kie­hau­ta ja kei­tä kan­nen al­la mie­dol­la läm­möl­lä noin 20 mi­nuut­tia. Kat­kai­se lie­den läm­pö, an­na rii­sin hau­tua kyp­säk­si vie­lä noin 10 mi­nuut­tia. Älä se­koi­ta rii­siä kyp­sen­nyk­sen ai­ka­na, et­tei­vät rii­sin­jy­vät rik­kou­du.

2. Se­koi­ta rii­si­vii­nie­tik­ka, so­ke­ri ja suo­la ja li­sää rii­sin jouk­koon. Se­koi­ta puu­las­tal­la nos­tel­len. An­nos­te­le rii­si nel­jään an­nos­kul­hoon.

3. Läm­mi­tä nyh­tö­pos­su pais­tin­pan­nul­la tai mik­ros­sa. Kuo­ri ja sui­ka­loi pork­ka­na ja pu­na­si­pu­li. Huuh­te­le so­ke­ri­her­neet lä­vi­kös­sä. Nos­te­le pul­led por­kia, pork­ka­na­sui­ka­lei­ta ja pu­na­si­pu­lia sekä so­ke­ri­her­nei­tä rii­sin pääl­le kul­hoon. Se­koi­ta kas­tik­keen ai­nek­set kes­ke­nään ja lu­si­koi kul­hoi­hin kas­ti­ket­ta.

Lue Myös

Anu Pentik: "Tällainen on unelmakotini"

Näin yhdistät sisustuksessa uutta ja vanhaa

Muotoilijan kodissa lähes jokaisella esineellä on oma tarina

Anu Pentik: "Tällainen on unelmakotini"

Näin yhdistät sisustuksessa uutta ja vanhaa

Muotoilijan kodissa lähes jokaisella esineellä on oma tarina

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.