Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Daim-kakku
1 h + jäähdytys 4 h . helpohko . 10,50 e
12 palaa
Mutakakku:
225 g voita
4 isoa, huoneenlämpöistä kananmunaa
3 ½ dl sokeria
2 ¼ dl fariinisokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
Juustokakkukuorrute:
300 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1 ½ dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
110 g Daim-suklaata
Koristeluun:
kinuskikastiketta
1. Sulata voi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa munien rakenne rikki pallovatkaimella. Lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi.
2. Kaada taikina pyöreään vuokaan (noin 22 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia tai kunnes reunat ovat kypsät, mutta keskusta on hieman löysä.
3. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta sen jälkeen jääkaappiin noin 4 tunniksi.
4. Tee juustokakkukuorrute. Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto ja kerma paksuksi vaahdoksi. Mausta tomusokerilla ja sitruunamehulla. Rouhi suklaa. Sekoita reilu puolet seoksesta tuorejuustovaahtoon. Säästä loput tarjoiluun.
5. Levitä kuorrute kakulle. Viimeistele lopuilla Daim-paloilla ja valuta vielä halutessasi päälle kinuskikastiketta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2