Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/07

Cholodnik eli kylmä punajuuri-kurkkukeitto

Jos käytät tuoreita punajuuria, keitä ne kuorineen kypsäksi. Kaada vesi pois ja anna juuresten jäähtyä. Kuori punajuuret ja raasta ne karkealla terällä kulhoon...

5 kes­ki­ko­kois­ta pu­na­juur­ta tai ma­keut­ta­ma­ton­ta säi­ly­ke­pu­na­juur­ta

1 kes­ki­ko­koi­nen kurk­ku

5 re­tii­siä

2 rkl sil­put­tua ruo­ho­si­pu­lia tai ke­vät­si­pu­lin vart­ta

2 rkl tuo­ret­ta til­liä

1 rkl maus­teis­ta etik­kaa

2 tl suo­laa

1 1/2 tl so­ke­ria

2 dl ras­va­ton­ta luon­non­jo­gurt­tia

2 dl vet­tä

1 dl ke­vyt­rans­kan­ker­maa (7 %)

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

ri­paus jau­het­tua mus­ta­pip­pu­ria

Li­säk­si:

2–3 ko­vak­si kei­tet­tyä mu­naa

1. Jos käy­tät tuo­rei­ta pu­na­juu­ria, kei­tä ne kuo­ri­neen kyp­säk­si. Kaa­da vesi pois ja an­na juu­res­ten jääh­tyä.

2. Kuo­ri pu­na­juu­ret ja raas­ta ne kar­ke­al­la te­räl­lä kul­hoon.

3. Kuo­ri kurk­ku ja raas­ta se pu­na­juur­ten jouk­koon. Pese ja raas­ta re­tii­sit ja li­sää myös ne keit­toon.

4. Li­sää sil­put­tu ruo­ho- tai ke­vät­si­pu­li ja til­li sekä lo­put ai­nek­set. Se­koi­ta ta­sai­sek­si.

5. Nos­ta kul­ho pei­tet­ty­nä vii­le­ään vä­hin­tään puo­lek­si tun­nik­si.

6. Kuo­ri ja hie­non­na mu­nat ja tar­joa kei­ton kans­sa.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje