Koti ja Keittiö 11/07
5 keskikokoista punajuurta tai makeuttamatonta säilykepunajuurta
1 keskikokoinen kurkku
5 retiisiä
2 rkl silputtua ruohosipulia tai kevätsipulin vartta
2 rkl tuoretta tilliä
1 rkl mausteista etikkaa
2 tl suolaa
1 1/2 tl sokeria
2 dl rasvatonta luonnonjogurttia
2 dl vettä
1 dl kevytranskankermaa (7 %)
2 rkl sitruunamehua
ripaus jauhettua mustapippuria
Lisäksi:
2–3 kovaksi keitettyä munaa
1. Jos käytät tuoreita punajuuria, keitä ne kuorineen kypsäksi. Kaada vesi pois ja anna juuresten jäähtyä.
2. Kuori punajuuret ja raasta ne karkealla terällä kulhoon.
3. Kuori kurkku ja raasta se punajuurten joukkoon. Pese ja raasta retiisit ja lisää myös ne keittoon.
4. Lisää silputtu ruoho- tai kevätsipuli ja tilli sekä loput ainekset. Sekoita tasaiseksi.
5. Nosta kulho peitettynä viileään vähintään puoleksi tunniksi.
6. Kuori ja hienonna munat ja tarjoa keiton kanssa.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2