Artikkeli

Toi­mit­ta­ja Mari Har­ju­la

Kuva Fa­bi­an Björk

Chipotlekastike

8–10 pu­nais­ta ja­la­pe­noa tai ha­ba­ne­roc­hi­liä

esim. lep­pä­pu­rua tai -las­tu­ja sa­vus­ta­mi­seen

Li­säk­si:

puo­li­kas si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä hie­non­net­tu­na

4 rkl sii­de­ri- tai val­ko­vii­nie­tik­kaa

½ dl to­maat­ti­py­ree­tä

2 rkl to­maat­ti­ket­sup­pia

¼ tl suo­laa

noin 5 dl vet­tä

1. Sa­vus­ta en­sin chi­le­jä ko­ko­nai­si­na noin 30–45 mi­nuut­tia mie­dol­la läm­möl­lä. Jääh­dy­tä ne sa­vus­tuk­sen jäl­keen.

2. Pois­ta chi­leis­tä kan­nat ja pa­loit­te­le ne. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Lai­ta kaik­ki ai­nek­set kat­ti­laan, kie­hau­ta ja hau­du­ta noin tun­nin ajan mie­dol­la läm­möl­lä, kun­nes seos pak­su­nee.

3. So­seu­ta ha­lu­tes­sa­si ja pur­ki­ta. Tar­joa maus­te­kas­tik­kee­na gril­li­ruo­kien li­suk­kee­na.

Vink­ki!

Sa­vus­tet­tu­ja chi­le­jä voi myös kui­va­ta maus­teek­si. Kui­va­ta nii­tä kas­vi­kui­vu­ris­sa hy­vin tuu­let­tu­vas­sa ti­las­sa, kun­nes ne ovat kui­via. Säi­lö sel­lai­se­naan, mu­ren­na tai hie­non­na maus­teek­si.

Val­mis­tu­sai­ka: chi­lien sa­vus­tus noin 45 mi­nuut­tia + kas­tik­keen keit­tä­mi­nen noin tun­ti

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 7 eu­roa