Toimittaja Mari Harjula
Kuva Fabian Björk
8–10 punaista jalapenoa tai habanerochiliä
esim. leppäpurua tai -lastuja savustamiseen
Lisäksi:
puolikas sipuli
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 rkl siideri- tai valkoviinietikkaa
½ dl tomaattipyreetä
2 rkl tomaattiketsuppia
¼ tl suolaa
noin 5 dl vettä
1. Savusta ensin chilejä kokonaisina noin 30–45 minuuttia miedolla lämmöllä. Jäähdytä ne savustuksen jälkeen.
2. Poista chileistä kannat ja paloittele ne. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja hauduta noin tunnin ajan miedolla lämmöllä, kunnes seos paksunee.
3. Soseuta halutessasi ja purkita. Tarjoa maustekastikkeena grilliruokien lisukkeena.
Vinkki!
Savustettuja chilejä voi myös kuivata mausteeksi. Kuivata niitä kasvikuivurissa hyvin tuulettuvassa tilassa, kunnes ne ovat kuivia. Säilö sellaisenaan, murenna tai hienonna mausteeksi.
Valmistusaika: chilien savustus noin 45 minuuttia + kastikkeen keittäminen noin tunti
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 7 euroa
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2