Artikkeli

Chilillä maustettu suklaafondant

Kuumenna suklaasydämen kerma kattilassa. Lisää rouhittu suklaa ja voi. Vatkaa, kunnes suklaa ja voi sulavat. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen. Vatkaa seosta, kunnes se jäähtyy ja paksuuntuu...

6-8 lei­vos­ta

Suk­laa­tai­ki­na:

100 g lei­von­taan so­vel­tu­vaa mai­to­suk­laa­ta

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 dl kaa­ka­o­jau­het­ta

3 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

3 mu­naa

1 1/2 dl so­ke­ria

Suk­laa-chi­li­sy­dän:

2 dl kuo­hu­ker­maa

100 g rou­hit­tua tum­maa suk­laa­ta

50 g suo­la­ton­ta voi­ta

1 pu­nai­nen chi­li­pal­ko

Voi­te­luun:

voi­ta, korp­pu­jau­ho­ja

1. Kuu­men­na suk­laa­sy­dä­men ker­ma kat­ti­las­sa. Li­sää rou­hit­tu suk­laa ja voi. Vat­kaa, kun­nes suk­laa ja voi su­la­vat. Nos­ta kat­ti­la kyl­mään ve­si­hau­tee­seen. Vat­kaa se­os­ta, kun­nes se jääh­tyy ja pak­suun­tuu. Hal­kai­se chili, pois­ta val­koi­set sie­me­net. Hie­non­na chili ja li­sää se suk­laa­se­ok­seen. Muo­toi­le täy­te tan­gok­si lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä. Kää­ri tan­ko pa­pe­riin ja nos­ta se pa­kas­ti­meen muu­ta­mak­si tun­nik­si.

2. Su­la­ta tai­ki­nan suk­laa ja voi ve­si­hau­tees­sa. Li­sää kaa­kao- ja pe­ru­na­jau­hot. Nos­ta kat­ti­la pois läm­möl­tä.

3. Ero­ta kel­tu­ai­set ja val­ku­ai­set. Vaah­dot val­ku­ai­set. Li­sää tai­ki­naan so­ke­ri, kel­tu­ai­set ja val­ku­ais­vaah­to. An­na tai­ki­nan jääh­tyä jon­kin ai­kaa.

4. Voi­te­le ja korp­pu­jau­ho­ta 6-8 me­tal­lis­ta lie­ri­ö­lei­vos­muot­tia. Nos­ta ne lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le.

5. Jaa lie­ri­öi­hin vä­hän suk­laa­tai­ki­naa. Nos­ta pääl­le vii­pa­le suk­laa­sy­dän­tä ja pääl­le suk­laa­tai­ki­naa. Jätä muo­tit va­jaik­si. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15–20 mi­nuut­tia, tai kun­nes suk­laa­tai­ki­na on kyp­sy­nyt pääl­tä ja reu­noil­ta. Lei­von­nai­sen tu­lee jää­dä si­säl­tä löy­säk­si.

6. Ir­ro­ta lei­von­nai­set lei­vin­pa­pe­ril­ta ja nos­ta ne jäl­ki­ruo­ka­lau­ta­sil­le. Nos­ta me­tal­li­lie­ri­öt lei­vos­ten ym­pä­ril­tä veit­sel­lä aut­ta­en.