6-8 leivosta
Suklaataikina:
100 g leivontaan soveltuvaa maitosuklaata
100 g voita tai margariinia
1 dl kaakaojauhetta
3 rkl perunajauhoja
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
Suklaa-chilisydän:
2 dl kuohukermaa
100 g rouhittua tummaa suklaata
50 g suolatonta voita
1 punainen chilipalko
Voiteluun:
voita, korppujauhoja
1. Kuumenna suklaasydämen kerma kattilassa. Lisää rouhittu suklaa ja voi. Vatkaa, kunnes suklaa ja voi sulavat. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen. Vatkaa seosta, kunnes se jäähtyy ja paksuuntuu. Halkaise chili, poista valkoiset siemenet. Hienonna chili ja lisää se suklaaseokseen. Muotoile täyte tangoksi leivinpaperin päällä. Kääri tanko paperiin ja nosta se pakastimeen muutamaksi tunniksi.
2. Sulata taikinan suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää kaakao- ja perunajauhot. Nosta kattila pois lämmöltä.
3. Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdot valkuaiset. Lisää taikinaan sokeri, keltuaiset ja valkuaisvaahto. Anna taikinan jäähtyä jonkin aikaa.
4. Voitele ja korppujauhota 6-8 metallista lieriöleivosmuottia. Nosta ne leivinpaperille uunipellille.
5. Jaa lieriöihin vähän suklaataikinaa. Nosta päälle viipale suklaasydäntä ja päälle suklaataikinaa. Jätä muotit vajaiksi. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, tai kunnes suklaataikina on kypsynyt päältä ja reunoilta. Leivonnaisen tulee jäädä sisältä löysäksi.
6. Irrota leivonnaiset leivinpaperilta ja nosta ne jälkiruokalautasille. Nosta metallilieriöt leivosten ympäriltä veitsellä auttaen.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2