Koti ja Keittiö 9/07
(6: lle)
1 l vettä
450–500 g nauta-sikajauhelihaa
2 rkl öljyä
1 iso keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 paprika
1 lihaliemikuutio
1 tl paprikajauhetta
1/2–1 tl chiliä
1 1/2 tl suolaa
maun mukaan mustapippuria myllystä
ripaus sokeria
400 g tomaattimurskaa
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
1 tlk (300 g) valmista säilykepapuseosta
1. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulit. Huuhdo paprika ja poista siemenet ja valkeat sisukset. Viipaloi myös paprika.
2. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista siinä jauheliha pienissä erissä. Kumoa kypsä liha pataan ja kuullota pannulla öljyssä sipuli- ja valkosipulisilppu. Lisää sipulit pataan. Lisää myös vesi ja pilkottu lihaliemikuutio.
3. Mausta suolalla, paprikajauheella ja chilillä. Keitä hiljalleen 25 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä.
4. Lisää tomaattimurska, -pyree ja valutetut pavut. Keitä edelleen noin 15 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
5. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2