Artikkeli

Koti ja keit­tiö 05/05

Cheddar-kinkku­pii­rak­ka­palat (Quiche Lorraine)

12-16 pa­laa

Poh­ja:

100 g voi­ta

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/4 tl suo­laa

2 rkl kyl­mää vet­tä

Täy­te:

200 g sa­vu­kink­ku­kuu­ti­oi­ta

1/2 pap­ri­kaa kuu­ti­oi­tu­na

4 mu­naa

3 dl ker­maa

2 tl di­jon­si­nap­pia

noin 75 g vaa­le­aa ched­dar­juus­toa raas­tee­na

2 rkl hie­non­net­tua per­sil­jaa

1/4 tl mus­ta­pip­pu­ri­rou­het­ta

ri­paus suo­laa

1. Se­koi­ta jau­hot ja suo­la ja nypi mu­kaan voi. Li­sää vesi ja se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si. Pai­ne­le tai­ki­na ne­li­ön muo­toi­sen uu­ni­vuo­an (noin 20 x 30 cm) poh­jal­le ja reu­noil­le noin 2 cm:n kor­keu­del­le.

2. Ri­pot­te­le pääl­le sa­vu­kink­ku- ja pap­ri­ka­kuu­ti­ot, juus­to ja hie­non­net­tu per­sil­ja.

3. Se­koi­ta mu­nat, ker­ma ja si­nap­pi. Maus­ta mus­ta­pip­pu­ril­la ja suo­lal­la ja kaa­da vuo­kaan täyt­tei­den pääl­le.

4. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 35 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä ja leik­kaa tar­jol­le kol­mi­on muo­toi­sik­si pa­loik­si. Tar­joa läm­pi­mä­nä tai kyl­mä­nä.

Vink­ki! Voit ha­lu­tes­sa­si val­mis­taa pii­ra­kan pyö­re­ään pii­rak­ka­vuo­kaan ja lei­ka­ta tar­jol­le kak­ku­pa­loi­na.