Koti ja Keittiö 6-7/2006
800–900 g esim.naudan- tai paistijauhelihaa
2 tl suolaa
3–5 murskattua
valkosipulinkynttä
useampi kierros mustapippurimyllystä
2 rkl silputtua tuoretta timjamia
Lisäksi:
10 viipaletta cheddarjuustoa
2–3 tomaattia
1/2 kerä jäävuorisalaattia
(suolakurkkuviipaleita)
maun mukaan ketsuppia ja sinappia
Majoneesi:
2 keltuaista
1 dl dijoninsinappia
3 dl öljyä
ripaus suolaa ja sokeria
mustapippuria myllystä
2 rkl valkoviinietikkaa
(2 rkl silputtua, tuoretta ruohosipulia)
1. Valmista ensin majoneesi. Vaahdota keltuaiset. Lisää sekaan sinappi, mausteet ja sokeri. Lisää öljy tipoittain, koko ajan seosta voimakkaasti sekoittaen, kunnes seos on kiiltävää ja sakeutunutta. Lisää loppu öljy ohuena norona koko ajan seosta sekoittaen. Majoneesin tulee olla paksua ja kiiltävää. Rakenteesta tulee sitä paksumpaa, mitä enemmän öljyä se sisältää.
2. Pane sekaan viinietikka ja halutessasi ruohosipuli tai muu mauste, sekoita tasaiseksi ja nosta viileään.
3. Valmista pihvit. Voitele grilliritilä kylmänä öljyllä. Kuumenna grilli kohtuullisen kuumaksi.
4. Sekoita pihviainekset kulhossa tasaiseksi massaksi, mutta älä vaivaa taikinaa liikaa. Taputtele öljytyin käsin taikinasta pyöreitä, kauttaaltaan kahden sentin paksuisia pihvejä.
5. Paista pihvit molemmin puolin kypsiksi.
6. Paahda sämpylänpuolikkaat, halutessasi voit sipaista pintaan vähän öljyä ennen paahtamista. Viipaloi tomaatit ja suikaloi salaatti. Kokoa hampurilaisiksi ja nauti heti.
7. Mausta perusmajoneesia chilikastikkeella, karritahnalla, valkosipulilla, ruohosipulilla, rakuunalla, sitruunankuorella, seesamitai pähkinäöljyllä, aurinkokuivatuilla soseutetuilla tomaateilla tai pieneksi pilkotuilla paprikanpaloilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2