Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Koti ja keit­tiö 10/2016

Caffé affogato

Haluatko päästä helpolla myös jälkiruoan kohdalla? Hukuta pallo jäätelöä espressoon ja sinulla on italialainen aterian lopetus!

4 an­nos­ta

4 pien­tä pal­loa va­nil­ja­jää­te­löä

4 an­nos­ta vah­vaa esp­res­soa

1. Pyö­ri­tä jää­te­lös­tä nel­jä pal­loa ja lai­ta ne lau­ta­sel­le. Pei­tä kel­mul­la ja nos­ta pa­kas­ti­meen. Tä­män voit teh­dä val­miik­si hy­vis­sä ajoin en­nen vie­rai­den saa­pu­mis­ta.

2. Val­mis­ta esp­res­so ja kaa­da se pie­neen tar­joi­lu­kan­nuun. Nos­ta jää­te­lö­pal­lot cap­puc­ci­no­kup­pei­hin ja kaa­da pääl­le kuu­ma kah­vi. Tar­joa heti.

Vink­ki! Voit ha­lu­tes­sa­si lo­rot­taa kup­piin man­te­li­li­köö­riä tai mu­rus­tel­la jäts­kin pääl­le kek­se­jä.