Kuva JES BUUSMANN
4 hengelle
4–6 broilerinfileetä
1 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
½ punainen chili
2 ½ dl valkoviiniä
5 tuoretta luumua,
250 g perattuja ruusunmarjoja
50 g oliiveja
½ dl hienonnettua, tuoretta meiramia
Bulgur:
3 dl kypsentämätöntä bulguria
½ dl pistaasipähkinöitä tai pinjansiemeniä
½ dl vaaleita rusinoita
1 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
1. Ruskista broilerinfileet öljyssä pannussa tai padassa.
2. Lohko sipulit. Hienonna valkosipuli ja chili. Lisää ainekset pataan ja kuullota kevyesti.
3. Kaada joukkoon valkoviini ja kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
4. Pilko luumut neljään osaan. Lisää peratut ruusunmarjat ja luumut. Anna padan kiehua miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia. Lisää oliivit ja meirami, ja lämmitä ruoka kauttaaltaan.
5. Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.
6. Rouhi pähkinät ja rusinat veitsellä ja sekoita haaleaan bulguriin. Lisää oliiviöljy ja sitruunamehu ja sekoita.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ