Artikkeli

Kuva JES BUUS­MANN

Broileripata ruusunmarjojen ja bulgurin kera

4 hen­gel­le

4–6 broi­le­rin­fi­lee­tä

1 rkl olii­vi­öl­jyä

2 si­pu­lia

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

½ pu­nai­nen chili

2 ½ dl val­ko­vii­niä

5 tuo­ret­ta luu­mua,

250 g pe­rat­tu­ja ruu­sun­mar­jo­ja

50 g olii­ve­ja

½ dl hie­non­net­tua, tuo­ret­ta mei­ra­mia

Bul­gur:

3 dl kyp­sen­tä­mä­tön­tä bul­gu­ria

½ dl pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä tai pin­jan­sie­me­niä

½ dl vaa­lei­ta ru­si­noi­ta

1 rkl olii­vi­öl­jyä

½ sit­ruu­nan mehu

1. Rus­kis­ta broi­le­rin­fi­leet öl­jys­sä pan­nus­sa tai pa­das­sa.

2. Loh­ko si­pu­lit. Hie­non­na val­ko­si­pu­li ja chili. Li­sää ai­nek­set pa­taan ja kuul­lo­ta ke­vy­es­ti.

3. Kaa­da jouk­koon val­ko­vii­ni ja kyp­sen­nä mie­dol­la läm­möl­lä kan­nen al­la noin 20 mi­nuut­tia.

4. Pil­ko luu­mut nel­jään osaan. Li­sää pe­ra­tut ruu­sun­mar­jat ja luu­mut. An­na pa­dan kie­hua mie­dol­la läm­möl­lä vie­lä 10 mi­nuut­tia. Li­sää olii­vit ja mei­ra­mi, ja läm­mi­tä ruo­ka kaut­taal­taan.

5. Kei­tä bul­gur pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

6. Rou­hi päh­ki­nät ja ru­si­nat veit­sel­lä ja se­koi­ta haa­le­aan bul­gu­riin. Li­sää olii­vi­öl­jy ja sit­ruu­na­me­hu ja se­koi­ta.