Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

22.4.2021

Britakääretorttu paistuu marenkipeiton alla kevyeksi ja saa kermaisen mangotäytteen

Pyöräytä iki-ihana marenkinen britakakku kääretortun muotoon. Torttupohja syntyy yhtä helposti myös gluteenittomana.

Bri­ta­kää­re­tort­tu

30 min + pais­ta­mi­seen ja jääh­ty­mi­seen 1 t . hel­poh­ko . 20 e

8 pa­laa

Poh­ja:

4 ka­nan­mu­nan­kel­tu­ais­ta

75 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

1 dl so­ke­ria

½ dl ke­vyt­mai­toa tai ker­maa

1 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Ma­ren­ki:

4 ka­nan­mu­nan­val­ku­ais­ta

2 dl so­ke­ria

50 g (1 ps) man­te­li­las­tu­ja

Täy­te:

1 dl kuo­hu­ker­maa

1 prk (250 g) mas­car­po­nea

2 rkl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 man­go

1. Tee ma­ren­ki. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Li­sää so­ke­ri vä­hi­tel­len sa­mal­la vat­ka­ten.

2. Tee kak­ku­poh­ja. Vat­kaa voi ja so­ke­ri vaah­dok­si. Li­sää kel­tu­ai­set jouk­koon yk­si­tel­len vat­ka­ten. Li­sää mai­to ja jau­ho-lei­vin­jau­he­se­os vuo­ro­tel­len vä­hän ker­ral­laan se­koit­ta­en.

3. Le­vi­tä tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le pel­lil­le 25 x 35 cm:n ko­koi­sek­si le­vyk­si. Le­vi­tä ma­ren­ki tai­ki­nan pääl­le. Ri­pot­te­le pin­nal­le ha­lu­tes­sa­si man­te­li­las­tu­ja.

4. Pais­ta 150-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la 30–40 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä pei­tet­ty­nä.

5. Vat­kaa ker­ma vaah­dok­si. Li­sää mas­car­po­ne, sit­ruu­nan­kuo­ri ja va­nil­ja­so­ke­ri. Kään­te­le se­kai­sin.

6. Le­vi­tä täy­te kak­ku­le­vyl­le. Ri­pot­te­le pääl­le kuu­ti­oi­tu man­go. Kää­ri rul­lal­le.

Näin on­nis­tut

Täy­del­li­nen kää­re­tort­tu­poh­ja on help­po val­mis­taa, kun­han vain muis­tat muu­ta­man nik­sin.

1. Lei­vo poh­ja huo­neen­läm­pöi­sil­lä ka­nan­mu­nil­la. Vat­kaa ne so­ke­rin kans­sa huo­lel­li­ses­ti säh­kö­vat­kai­mel­la, niin saat kuoh­ke­an poh­jan.

2. Käy­tä jau­hoi­na veh­nä­jau­ho­jen kans­sa mais­si­tärk­ke­lys­tä tai pe­ru­na­jau­ho­ja. Nii­den avul­la kak­ku­le­vy py­syy pa­rem­min kiin­te­ä­nä ei­kä re­pei­le kää­rit­tä­es­sä. Jos ha­lu­at lei­poa glu­tee­nit­to­man poh­jan, käy­tä 1 dl man­te­li­jau­ho­ja ja ¾ dl pe­ru­na­jau­ho­ja.

3. Jääh­dy­tä poh­ja kun­nol­la. Peit­te­le kak­ku­le­vy jääh­ty­mi­sen ajak­si lei­vin­pa­pe­ril­la ja keit­ti­ö­pyyh­keel­lä, niin ka­kus­ta ir­to­a­va kos­teus jää le­vyyn. Täl­löin levy ei mu­re­ne kää­ri­mi­sen ai­ka­na.

4. Kää­ri tort­tu ly­hy­el­tä si­vul­ta, jos ha­lu­at muh­ke­an rul­lan, ja pit­käl­tä si­vul­ta, jos pi­dät ka­pe­as­ta ja pit­käs­tä kää­re­tor­tus­ta.

Lue Myös

FABIAN BJORK

Leivo herkulliset joulublondiet

Mansikkainen masariinitorttu

Mansikkainen masariinitorttu

Photography: Reetta Pasanen

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Yrttinen juustokakku

Yrttinen juustokakku

Reetta Pasanen

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

FABIAN BJORK

Leivo herkulliset joulublondiet

Mansikkainen masariinitorttu

Mansikkainen masariinitorttu

Photography: Reetta Pasanen

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Yrttinen juustokakku

Yrttinen juustokakku

Reetta Pasanen

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Seljankukkafizz

Seljankukkafizz

Reetta Pasanen

Seljankukkafizz on kesäinen alkudrinkki

Tunnbrödsrulle eli rieskarulla nakilla ja muusilla.

Tunnbrödsrulle eli rieskarulla nakilla ja muusilla.

Reetta Pasanen

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Photography: Reetta Pasanen

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2