Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Britakääretorttu
30 min + paistamiseen ja jäähtymiseen 1 t . helpohko . 20 e
8 palaa
Pohja:
4 kananmunankeltuaista
75 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
½ dl kevytmaitoa tai kermaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Marenki:
4 kananmunanvalkuaista
2 dl sokeria
50 g (1 ps) mantelilastuja
Täyte:
1 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) mascarponea
2 rkl raastettua sitruunankuorta
2 tl vaniljasokeria
1 mango
1. Tee marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten.
2. Tee kakkupohja. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen vatkaten. Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos vuorotellen vähän kerrallaan sekoittaen.
3. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille 25 x 35 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä marenki taikinan päälle. Ripottele pinnalle halutessasi mantelilastuja.
4. Paista 150-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä peitettynä.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone, sitruunankuori ja vaniljasokeri. Kääntele sekaisin.
6. Levitä täyte kakkulevylle. Ripottele päälle kuutioitu mango. Kääri rullalle.
Näin onnistut
Täydellinen kääretorttupohja on helppo valmistaa, kunhan vain muistat muutaman niksin.
1. Leivo pohja huoneenlämpöisillä kananmunilla. Vatkaa ne sokerin kanssa huolellisesti sähkövatkaimella, niin saat kuohkean pohjan.
2. Käytä jauhoina vehnäjauhojen kanssa maissitärkkelystä tai perunajauhoja. Niiden avulla kakkulevy pysyy paremmin kiinteänä eikä repeile käärittäessä. Jos haluat leipoa gluteenittoman pohjan, käytä 1 dl mantelijauhoja ja ¾ dl perunajauhoja.
3. Jäähdytä pohja kunnolla. Peittele kakkulevy jäähtymisen ajaksi leivinpaperilla ja keittiöpyyhkeellä, niin kakusta irtoava kosteus jää levyyn. Tällöin levy ei murene käärimisen aikana.
4. Kääri torttu lyhyeltä sivulta, jos haluat muhkean rullan, ja pitkältä sivulta, jos pidät kapeasta ja pitkästä kääretortusta.
FABIAN BJORK
Mansikkainen masariinitorttu
Photography: Reetta Pasanen
Yrttinen juustokakku
Reetta Pasanen
FABIAN BJORK
Mansikkainen masariinitorttu
Photography: Reetta Pasanen
Yrttinen juustokakku
Reetta Pasanen
Seljankukkafizz
Reetta Pasanen
Tunnbrödsrulle eli rieskarulla nakilla ja muusilla.
Reetta Pasanen
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2