Artikkeli

Bratwurstihöystö

1 rkl öl­jyä

3 rkl veh­nä­jau­ho­ja

1 pap­ri­ka

1 si­pu­li

3–4 dl li­ha­lien­tä

1 pa­ket­ti brat­wurs­tia

1 tl si­nap­pia

1 rkl to­maat­ti­so­set­ta

noin 1 dl ker­maa

1. Paah­da jau­hot öl­jyn kans­sa pan­nul­la. Jau­hot saa­vat hiu­kan rus­kis­tu­a­kin.

2. Kaa­da jouk­koon vä­hi­tel­len kuu­ma li­ha­lie­mi. Pil­ko se­kaan pap­ri­ka, si­pu­li ja mak­ka­rat, maus­ta kas­tik­keen poh­ja to­maa­til­la ja si­na­pil­la.

3. An­na hau­tua kun­nes mak­ka­rat ovaat lä­pi­kuu­mia ja si­pu­lit peh­mei­tä, vii­ti­sen mi­nuut­tia. Li­sää lo­puk­si ker­ma.

4. Kas­tik­keen kans­sa nau­ti­taan leik­ki­pas­taa, eli ke­vy­es­ti höy­ry­tet­ty­jä pork­ka­na- ja kurk­ku­nau­ho­ja, jot­ka syn­ty­vät hel­pos­ti pe­ru­nan­kuo­ri­ma­veit­sel­lä. Pe­ru­na­muu­si kruu­naa an­nok­sen.

Koti ja keit­tiö 10/2002