Artikkeli

Avgolemono - Kreikkalainen sitruunakeitto

1 l kas­vis­lien­tä

1 tl mais­si­jau­hoa +

2 rkl vet­tä

2 mu­naa

3 sit­ruu­nan tai li­me­tin mehu

suo­laa ja pip­pu­ria

100 g graa­vi­loh­ta

1. Kuu­men­na kas­vis­lie­mi ja li­sää sii­hen ve­si­tilk­kaan se­koi­tet­tu mais­si­jau­ho. An­na kie­hah­taa.

2. Riko mu­nat kul­hoon, vat­kaa vaah­dok­si. Pu­ser­ra jouk­koon sit­ruu­noi­den mehu ja vat­kaa edel­leen.

3. Kaa­da kie­hu­van kuu­ma keit­to nau­ha­na muna-sit­ruu­na­se­ok­seen. Vat­kaa koko ajan, kun­nes keit­to on vaah­to­mais­ta. Pa­lau­ta het­kek­si kat­ti­laan ja vat­kaa le­vyn jäl­ki­läm­möl­lä, kun­nes keit­to tun­tuu sa­ke­al­ta.

4. Jaa vii­pa­loi­tu kala an­nos­kul­hoi­hin ja kaa­da kuu­ma keit­to pääl­le. Tar­joa heti.

Koti ja keit­tiö 3/2003

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ