Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/08

Aurin­gon­kel­tainen tomaatti-kikhernekeitto

Kuullota silputtu sipuli öljyssä kattilan pohjalla. Lisää kanaliemi, puolet pestyistä tomaateista ja valutetut kikherneet...

(Oh­je nel­jäl­le hen­gel­le)

1 si­pu­li

1/2 yk­si­kyn­ti­ses­tä val­ko­si­pu­lis­ta

8 dl ka­na­lien­tä

1 (400 g) ra­sia kel­tai­sia tai orans­se­ja

kir­sik­ka­to­maat­te­ja

2 pkt (à 380 g) kik­her­nei­tä

2 rkl sit­ruu­nan me­hua

1 ka­ne­li­tan­ko

1 1/2 rkl hy­vää olii­vi­öl­jyä

maun mu­kaan rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Pääl­le:

ke­vyt­rans­kan­ker­maa

1. Kuul­lo­ta sil­put­tu si­pu­li öl­jys­sä kat­ti­lan poh­jal­la.

2. Li­sää ka­na­lie­mi, puo­let pes­tyis­tä to­maa­teis­ta ja va­lu­te­tut kik­her­neet.

3. Kei­tä noin 10 mi­nuut­tia.

4. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la.

5. Li­sää ka­ne­li­tan­ko ja kei­tä vie­lä noin 10 mi­nuut­tia.

6. Maus­ta keit­to sit­ruu­na­me­hul­la, mus­ta­pip­pu­ril­la ja pane se­kaan lo­put puo­li­te­tut to­maa­tit. Kuu­men­na vie­lä pa­rin mi­nuu­tin ajan.

7. Pul­lo­ta kie­hu­val­la ve­del­lä esi­läm­mi­tet­tyyn ruo­ka­ter­mok­seen ja nau­ti läm­mit­tä­vä­nä al­ku­keit­to­na gril­li­ruo­kaa odo­tel­les­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ