1/2 pkt (250 g) lehtitaikinaa
1 sipuli
2 prk (à 280 g) artisokan sydämiä öljyssä
2 rkl öljyä
1 rkl margariinia
2 anjovisfileetä
4 kananmunaa
3 rkl parmesaaniraastetta
nippu basilikaa
ripaus mustapippuria
Pinnalle:
halkaistuja artisokan sydämiä
1. Voitele piirakkavuoka kevyesti öljyllä ja painele vuokaan ohueksi kaulittu taikinalevy. Pistele taikina haarukoilla ja pane se kylmään hetkeksi
2. Silppua sipuli ja suurin osa artisokan sydämistä. Kuumenna ne öljy-margariiniseoksessa pehmeiksi. Lisää anjovisfileet ja jatka kuumentamista 5 minuuttia. Jäähdytä.
3. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juustoraaste, silputtu basilika ja pippurirouhe.
4. Yhdistä muna-juustoseos kasvisseokseen ja kaada täyte piirakkapohjalle. Pane loput artisokan sydämet koristeeksi päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ