Artikkeli

Artisokkapiiras

1/2 pkt (250 g) leh­ti­tai­ki­naa

1 si­pu­li

2 prk (à 280 g) ar­ti­so­kan sy­dä­miä öl­jys­sä

2 rkl öl­jyä

1 rkl mar­ga­rii­nia

2 an­jo­vis­fi­lee­tä

4 ka­nan­mu­naa

3 rkl par­me­saa­ni­raas­tet­ta

nip­pu ba­si­li­kaa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

Pin­nal­le:

hal­kais­tu­ja ar­ti­so­kan sy­dä­miä

1. Voi­te­le pii­rak­ka­vuo­ka ke­vy­es­ti öl­jyl­lä ja pai­ne­le vuo­kaan ohu­ek­si kau­lit­tu tai­ki­na­le­vy. Pis­te­le tai­ki­na haa­ru­koil­la ja pane se kyl­mään het­kek­si

2. Silp­pua si­pu­li ja suu­rin osa ar­ti­so­kan sy­dä­mis­tä. Kuu­men­na ne öl­jy-mar­ga­rii­ni­se­ok­ses­sa peh­meik­si. Li­sää an­jo­vis­fi­leet ja jat­ka kuu­men­ta­mis­ta 5 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä.

3. Vat­kaa mu­nien ra­ken­ne rik­ki ja se­koi­ta jouk­koon juus­to­raas­te, sil­put­tu ba­si­li­ka ja pip­pu­ri­rou­he.

4. Yh­dis­tä muna-juus­to­se­os kas­vis­se­ok­seen ja kaa­da täy­te pii­rak­ka­poh­jal­le. Pane lo­put ar­ti­so­kan sy­dä­met ko­ris­teek­si pääl­le. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 40 mi­nuut­tia.