Artikkeli

Appelsiini-maustelimppu

Mausteinen ja makea limppu sopii erinomaisesti juustojen seuraksi.

1 limp­pu

1 dl juok­se­vaa hu­na­jaa

3/4 dl ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

2 dl ap­pel­sii­ni­täys­me­hua

1 rkl jau­het­tua anis­ta

1/2 rkl jau­het­tua ku­mi­naa

2 tl ka­ne­lia

1 tl jau­het­tua in­ki­vää­riä

1 tl jau­het­tua

po­me­rans­sin­kuor­ta

1/2 tl hie­no­ja­kois­ta

me­ri­suo­laa

3 dl eri­kois­veh­nä­jau­ho­ja

1/2 dl ruis­jau­ho­ja

1 1/2 tl ruo­ka­soo­daa

1. Kie­hau­ta kat­ti­las­sa hu­na­ja, so­ke­ri, ap­pel­sii­ni­me­hu, anis, ku­mi­na, ka­ne­li, in­ki­vää­ri, po­me­rans­si ja suo­la. An­na se­ok­sen jääh­tyä het­ken ai­kaa.

2. Li­sää maus­te­se­ok­seen jau­hot ja soo­da. Se­koi­ta ai­nek­set ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

3. Voi­te­le pit­kä, noin lit­ran ve­toi­nen kak­ku­vuo­ka ja kaa­da tai­ki­na sii­hen.

4. Pais­ta limp­pua 150-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 1 tun­ti 20 mi­nuut­tia.

Vink­ki! Maus­tei­nen ja ma­kea limp­pu so­pii eri­no­mai­ses­ti juus­to­jen seu­rak­si.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ