Artikkeli

Appelsiini-inkivää­ri­ma­rengit

Marengit jäävät sisältä hieman sitkeiksi. Voit valmistaa marengit jo muutamia päiviä aikaisemmin ja säilyttää ne ilmatiiviissä rasiassa.

noin 30-35 kpl

3 val­ku­ais­ta

2 dl so­ke­ria

1 ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri

1 rkl hie­nok­si sil­put­tua hil­lot­tua in­ki­vää­riä

1. Mit­taa val­ku­ai­set ja so­ke­ri te­räs­kul­hoon. Kie­hau­ta vet­tä kat­ti­las­sa ja nos­ta te­räs­kul­ho ve­si­hau­teen pääl­le.

2. Vat­kaa val­ku­ai­sia ja so­ke­ria 5–10 mi­nuut­tia. Ota kul­ho pois ve­si­hau­tees­ta ja vat­kaa ma­ren­ki­vaah­toa, kun­nes se on jääh­ty­nyt­tä ja pak­sua. Li­sää ma­ren­ki­se­ok­seen raas­tet­tu ap­pel­sii­nin kuo­ri ja hil­lot­tu in­ki­vää­ri.

3. Nos­te­le ma­ren­ki­se­ok­ses­ta pie­niä no­ka­rei­ta lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le uu­ni­pel­lil­le.

4. Pais­ta ma­ren­ke­ja uu­nin kes­ki­ta­sos­sa 125 as­tees­sa, kun­nes ne tun­tu­vat ke­veil­tä ja ir­to­a­vat lei­vin­pa­pe­ril­ta, noin 40-50 mi­nuut­tia.

Vink­ki! Ma­ren­git jää­vät si­säl­tä hie­man sit­keik­si. Voit val­mis­taa ma­ren­git jo muu­ta­mia päi­viä ai­kai­sem­min ja säi­lyt­tää ne il­ma­tii­viis­sä ra­si­as­sa.