noin 30-35 kpl
3 valkuaista
2 dl sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
1 rkl hienoksi silputtua hillottua inkivääriä
1. Mittaa valkuaiset ja sokeri teräskulhoon. Kiehauta vettä kattilassa ja nosta teräskulho vesihauteen päälle.
2. Vatkaa valkuaisia ja sokeria 5–10 minuuttia. Ota kulho pois vesihauteesta ja vatkaa marenkivaahtoa, kunnes se on jäähtynyttä ja paksua. Lisää marenkiseokseen raastettu appelsiinin kuori ja hillottu inkivääri.
3. Nostele marenkiseoksesta pieniä nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
4. Paista marenkeja uunin keskitasossa 125 asteessa, kunnes ne tuntuvat keveiltä ja irtoavat leivinpaperilta, noin 40-50 minuuttia.
Vinkki! Marengit jäävät sisältä hieman sitkeiksi. Voit valmistaa marengit jo muutamia päiviä aikaisemmin ja säilyttää ne ilmatiiviissä rasiassa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2