Koti ja Keittiö 11/07
(12 kpl)
Pohja:
2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
8 perunaa (yleislajiketta)
1 prk anjovista
4 tomaattia
1 punasipuli
200 g mozzarellaa
Valkosipuliöljy:
2 valkosipulinkynttä
3/4 dl öljyä
Lisäksi:
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
1. Valmista taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja alusta joukkoon jauhot. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
2. Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai mandoliinilla. Valuta anjovikset ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi pitkittäin.
3. Halkaise tomaatit, poista sisukset ja kuutioi tomaatin lihat. Kuori punasipuli ja leikkaa renkaiksi. Viipaloi mozzarellajuusto.
4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita öljyn kanssa pienessä kulhossa.
5. Leivo taikinasta 12 pientä pitsaa pellille leivinpaperille. Anna kohota hetken.
6. Voitele pitsat valkosipuliöljyllä, levitä päälle kerros perunaviipaleita ja ripottele päälle tomaattikuutioita. Laita päälle vielä muutama rengas punasipulia. Rouhi pinnalle mustapippuria ja suolaa ja ripottele oreganoa. Laita lopuksi päälle mozzarellaviipaleet.
7. Paista uunissa 225–250 asteessa noin 10 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2