Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/07

Anjovis-perunapitsat

Valmista taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja alusta joukkoon jauhot. Anna kohota kaksin­ker­tai­seksi.

(12 kpl)

Poh­ja:

2 1/2 dl vet­tä

25 g hii­vaa

2 rkl öl­jyä

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

Täy­te:

8 pe­ru­naa (yleis­la­ji­ket­ta)

1 prk an­jo­vis­ta

4 to­maat­tia

1 pu­na­si­pu­li

200 g moz­za­rel­laa

Val­ko­si­pu­li­öl­jy:

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

3/4 dl öl­jyä

Li­säk­si:

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 tl kui­vat­tua ore­ga­noa

1. Val­mis­ta tai­ki­na. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää öl­jy ja alus­ta jouk­koon jau­hot. An­na ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

2. Kuo­ri ja leik­kaa pe­ru­nat ohuik­si vii­pa­leik­si esi­mer­kik­si juus­to­höy­läl­lä tai man­do­lii­nil­la. Va­lu­ta an­jo­vik­set ja leik­kaa ohuik­si sui­ka­leik­si pit­kit­täin.

3. Hal­kai­se to­maa­tit, pois­ta si­suk­set ja kuu­ti­oi to­maa­tin li­hat. Kuo­ri pu­na­si­pu­li ja leik­kaa ren­kaik­si. Vii­pa­loi moz­za­rel­la­juus­to.

4. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja se­koi­ta öl­jyn kans­sa pie­nes­sä kul­hos­sa.

5. Lei­vo tai­ki­nas­ta 12 pien­tä pit­saa pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le. An­na ko­ho­ta het­ken.

6. Voi­te­le pit­sat val­ko­si­pu­li­öl­jyl­lä, le­vi­tä pääl­le ker­ros pe­ru­na­vii­pa­lei­ta ja ri­pot­te­le pääl­le to­maat­ti­kuu­ti­oi­ta. Lai­ta pääl­le vie­lä muu­ta­ma ren­gas pu­na­si­pu­lia. Rou­hi pin­nal­le mus­ta­pip­pu­ria ja suo­laa ja ri­pot­te­le ore­ga­noa. Lai­ta lo­puk­si pääl­le moz­za­rel­la­vii­pa­leet.

7. Pais­ta uu­nis­sa 225–250 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ