Artikkeli

Amerikkalainen perunasalaatti

Keitä perunat. Kuori ja leikkaa jäähtyneinä roteviksi kuutioiksi. Keitä kananmunat...

12 kei­tet­tyä pe­ru­naa

esi­mer­kik­si Timo

2 kel­ta­si­pu­lia

1 kuo­rit­tu pap­ri­ka

1 dl si­nap­pi-kurk­ku­re­lis­hiä

2 tl kap­ris­ta

2 sel­le­rin­vart­ta

2 etik­ka­kurk­kua

nip­pu per­sil­jaa

4 kei­tet­tyä mu­naa

2 dl ke­vyt­ma­jo­nee­sia

suo­laa ja val­ko­pip­pu­ria, pap­ri­ka­jau­het­ta

1. Kei­tä pe­ru­nat. Kuo­ri ja leik­kaa jääh­ty­nei­nä ro­te­vik­si kuu­ti­oik­si. Kei­tä ka­nan­mu­nat.

2. Pil­ko si­pu­lit ja sel­le­ri, kuo­rit­tu pap­ri­ka ja maus­te­kurk­ku. Se­koi­ta pe­ru­noi­den kans­sa. Li­sää jouk­koon kap­ris, sil­put­tu per­sil­ja ja maus­teet ja erik­seen pil­ko­tut mu­nan­kel­tu­ai­set ja val­ku­ai­set.

3. Tee ma­jo­nee­si ( ks. sivu 42) tai käy­tä val­mis­ta ke­vyt­ma­jo­nee­sia ja maus­ta se tun­tu­vas­ti si­na­pil­la. Se­koi­ta pe­ru­na­sa­laa­tin jouk­koon.

Koti ja keit­tiö 8/2002