MARI HARJULA KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 4/2015
AASIALAINEN NYHTÖLAMMAS
4–6 annosta
noin 1 ½ kg lampaan tai karitsan paistia
1 ½ dl ketjap manis -kastiketta
1 tl seesamiöljyä
¾ dl riisiviinietikkaa
¾ dl fariinisokeria
2 tähtianista
2 sitruunaruohoa
6–8 cm:n pala inkivääriä
4 valkosipulinkynttä
1 iso chili
Lisäksi:
seesaminsiemeniä
tuoretta minttua
1. Kuivaa liha talouspaperilla. Sekoita kaikki mausteet keskenään ja hiero lihan pintaan. Nosta liha korkeareunaiseen uunipataan tai -vuokaan. Anna maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään tai huoneenlämmössä noin tunti.
2. Jos annat lihan maustua jääkaapissa, nosta se huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Nosta vuoka uuniin ilman kantta ja paista 175 asteessa tunti. Peitä pata kannella tai foliolla ja jatka paistamista vielä noin 3–4 tuntia, kunnes liha on mureaa.
3. Revi liha kahden haarukan avulla suikaleiksi. Lusikoi lihan joukkoon hieman paistolientä vuoasta mehevyyttä ja makua lisäämään.
4. Levitä revitty liha tarjoiluvadille. Koristele seesaminsiemenillä ja tuoreella mintulla.
AASIALAINEN KAALISALAATTI
4–6 annosta
400 g kaalia
1 pieni porkkana
100 g sokeriherneenpalkoja
2 kevätsipulia
noin 1 dl korianteria
hienonnettuna
noin 1 dl minttua hienonnettuna
Kastike:
½ dl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
2 rkl kalakastiketta
1 valkosipulinkynsi
1 pieni vihreä chili
1. Suikaloi tai raasta kaali. Kuori ja raasta porkkana.
2. Kiehauta ja jäähdytä sokeriherneenpalot nopeasti. Leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Viipaloi kevätsipulit.
3. Valmista kastike. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja kalakastike keskenään. Kuori ja hienonna valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Sekoita hienonnettu valkosipuli ja chili kastikkeeseen.
4. Sekoita kasvikset ja yrtit kulhossa. Lisää kastike ja kääntele. Anna maustua viileässä ennen tarjoilua.
KASVIS-YRTTIKVINOA
1 pieni punasipuli
2 valkosipulinkynttä
pieni pala inkivääriä
1 punainen chili
100 g vihreitä papuja
puolikas kesäkurpitsa
2 ½ dl kvinoaa
1 rkl seesamiöljyä
7 dl vettä
2 rkl kanafondia
1 tl jauhettua korianteria
ripaus suolaa
1 rkl tamarinditahnaa
2 limen mehu
1 ruukku korianteria
1 ruukku persiljaa
1. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Kuori ja hienonna inkivääri.
2. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Leikkaa pavut kahtia. Suikaloi kesäkurpitsa.
3. Huuhtele kvinoa. Kuumenna seesamiöljy paistokasarissa, lisää kvinoa ja kuullota hetken. Lisää vesi ja kanafondi. Lisää kasvikset ja hauduta 10–15 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää ja kasvikset hieman pehmenneet.
4. Lisää jauhettu korianteri, suola, tamarinditahna, limen mehu ja hienonnetut yrtit. Sekoita ja kuumenna vielä hetki.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2