Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA  KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­KO­TI JA KEIT­TIÖ 4/2015  

Aasialainen nyhtölammas, kasvis-yrttikvinoa ja kaalisalaatti

Maukkaan nyhtölampaan kera tarjotaan kasvis-yrttikvinoaa ja aasialaista kaalisalaattia.

AA­SI­A­LAI­NEN NYH­TÖ­LAM­MAS

4–6 an­nos­ta

noin 1 ½ kg lam­paan tai ka­rit­san pais­tia

1 ½ dl ket­jap ma­nis -kas­ti­ket­ta

1 tl see­sa­mi­öl­jyä

¾ dl rii­si­vii­nie­tik­kaa

¾ dl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 täh­ti­a­nis­ta

2 sit­ruu­na­ruo­hoa

6–8 cm:n pala in­ki­vää­riä

4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 iso chili

Li­säk­si:

see­sa­min­sie­me­niä

tuo­ret­ta mint­tua

1. Kui­vaa liha ta­lous­pa­pe­ril­la. Se­koi­ta kaik­ki maus­teet kes­ke­nään ja hie­ro li­han pin­taan. Nos­ta liha kor­ke­a­reu­nai­seen uu­ni­pa­taan tai -vuo­kaan. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa mie­lel­lään seu­raa­vaan päi­vään tai huo­neen­läm­mös­sä noin tun­ti.

2. Jos an­nat li­han maus­tua jää­kaa­pis­sa, nos­ta se huo­neen­läm­pöön vä­hin­tään puo­li tun­tia en­nen pais­ta­mis­ta. Nos­ta vuo­ka uu­niin il­man kant­ta ja pais­ta 175 as­tees­sa tun­ti. Pei­tä pata kan­nel­la tai fo­li­ol­la ja jat­ka pais­ta­mis­ta vie­lä noin 3–4 tun­tia, kun­nes liha on mu­re­aa.

3. Revi liha kah­den haa­ru­kan avul­la sui­ka­leik­si. Lu­si­koi li­han jouk­koon hie­man pais­to­lien­tä vuo­as­ta me­he­vyyt­tä ja ma­kua li­sää­mään.

4. Le­vi­tä re­vit­ty liha tar­joi­lu­va­dil­le. Ko­ris­te­le see­sa­min­sie­me­nil­lä ja tuo­reel­la min­tul­la.

AA­SI­A­LAI­NEN  KAA­LI­SA­LAAT­TI

4–6 an­nos­ta

400 g kaa­lia

1 pie­ni pork­ka­na

100 g so­ke­ri­her­neen­pal­ko­ja

2 ke­vät­si­pu­lia

noin 1 dl ko­ri­an­te­ria

hie­non­net­tu­na

noin 1 dl mint­tua hie­non­net­tu­na

Kas­ti­ke:

½ dl rii­si­vii­nie­tik­kaa

2 rkl so­ke­ria

2 rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 pie­ni vih­reä chili

1. Sui­ka­loi tai raas­ta kaa­li. Kuo­ri ja raas­ta pork­ka­na.

2. Kie­hau­ta ja jääh­dy­tä so­ke­ri­her­neen­pa­lot no­pe­as­ti. Leik­kaa ne pie­nem­mik­si pa­loik­si. Vii­pa­loi ke­vät­si­pu­lit.

3. Val­mis­ta kas­ti­ke. Se­koi­ta rii­si­vii­nie­tik­ka, so­ke­ri ja ka­la­kas­ti­ke kes­ke­nään. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­li. Hal­kai­se chili, pois­ta sie­me­net ja hie­non­na chili. Se­koi­ta hie­non­net­tu val­ko­si­pu­li ja chili kas­tik­kee­seen.

4. Se­koi­ta kas­vik­set ja yr­tit kul­hos­sa. Li­sää kas­ti­ke ja kään­te­le. An­na maus­tua vii­le­äs­sä en­nen tar­joi­lua.

KAS­VIS-YRT­TIK­VI­NOA

1 pie­ni pu­na­si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

pie­ni pala in­ki­vää­riä

1 pu­nai­nen chili

100 g vih­rei­tä pa­pu­ja

puo­li­kas ke­sä­kur­pit­sa

2 ½ dl kvi­no­aa

1 rkl see­sa­mi­öl­jyä

7 dl vet­tä

2 rkl ka­na­fon­dia

1 tl jau­het­tua ko­ri­an­te­ria

ri­paus suo­laa

1 rkl ta­ma­rin­di­tah­naa

2 li­men mehu

1 ruuk­ku ko­ri­an­te­ria

1 ruuk­ku per­sil­jaa

1. Kuo­ri ja hie­non­na pu­na­si­pu­li ja val­ko­si­pu­li. Kuo­ri ja hie­non­na in­ki­vää­ri.

2. Hal­kai­se chili, pois­ta sie­me­net ja hie­non­na chili. Leik­kaa pa­vut kah­tia. Sui­ka­loi ke­sä­kur­pit­sa.

3. Huuh­te­le kvi­noa. Kuu­men­na see­sa­mi­öl­jy pais­to­ka­sa­ris­sa, li­sää kvi­noa ja kuul­lo­ta het­ken. Li­sää vesi ja ka­na­fon­di. Li­sää kas­vik­set ja hau­du­ta 10–15 mi­nuut­tia, kun­nes kvi­noa on kyp­sää ja kas­vik­set hie­man peh­men­neet.

4. Li­sää jau­het­tu ko­ri­an­te­ri, suo­la, ta­ma­rin­di­tah­na, li­men mehu ja hie­non­ne­tut yr­tit. Se­koi­ta ja kuu­men­na vie­lä het­ki.

Lue Myös

Tomaattileivät ja serranokinkkua

Sitruuna-valko­si­pu­lib­roi­lerit

Sinap­pi­täyt­teinen possurulla

Tomaattileivät ja serranokinkkua

Sitruuna-valko­si­pu­lib­roi­lerit

Sinap­pi­täyt­teinen possurulla

Grillatut lehtipihvit, kasvikset ja salsa verde -kastike

Nyhtökanatacot

Pad Thai eli paistettua nuudelia

Lammastagine

Suolataikinoitu lampaanfilee

Lammaspyörykät tulisessa Arrabiata-kastikkeessa

Lammastagine

Suolataikinoitu lampaanfilee

Lammaspyörykät tulisessa Arrabiata-kastikkeessa

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.