Teksti Anna Kristeri
Kuvat Mari Lahti
1. Kuka keittiötä käyttää ja minkälaista ruokaa siellä tehdään? Hyvän keittiön edellytys on perusteellinen tarvekartoitus. Listaa mikä vanhassa keittiössäsi ei ole toimivaa. Näin selvitetät varustusta, tilankäyttöä ja toiminnallisuutta.
2. Miten valmis ja sitoutunut olet projektiin? Ota huomioon käytössäsi oleva tila, aika ja raha. Varaudu yllätyksiin! Suunnittelu ja remontointi vievät aikaa, ole kärsivällinen.
3. Osaatko tehdä itse? Käytä ammattilaista. Esimerkiksi muutaman millin heitto piirustuksissa voi tarkoittaa koko keittiön suunnittelua uudelleen.
4. Kuinka tarkka olet? Kiiltävät pinnat ja tummat sävyt ovat kauniita, mutta siedätkö sormenjälkiä tai jaksatko pyyhkiä työtasot ja kaapin-ovet riittävän usein.
5. Kyllästyttääkö kumartelu? Sijoita arkikäytössä olevat astiat helposti saataville ja kodinkoneet ergonomisesti ihanteelliselle korkeudelle. Esimerkiksi asentamalla uunin korkeaan kaappiin vältyt kumartelulta ja saat kattilat kätevästi keittotason alle. Panosta myös kaappien ja laatikoiden sisusratkaisuihin.
6. Muistitko lupa-asiat? Ota selvää, mitä lupia tarvitaan. Taloyhtiössä muista tehdä ilmoitus isännöitsijälle ja hallitukselle. Kerro naapureille remontista ja sen kestosta.
7.Kiinnostavatko vihreät arvot? Jätteiden lajittelu on helppoa, jos asia on huomioitu suunnitteluvaiheessa. Materiaaleja valitessasi selvitä niiden ekologisuus, kierrätettävyys sekä alkuperä.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ