Uutinen
Kuva Pia Inberg

Kuva Pia Inberg

5 tarinaa uudesta Wanhan ajan kevät -erikoislehdestä

Kuva Pia Inberg

Kuva Pia Inberg

Isä Ha­ri­ton on en­ti­nen jul­kis­kok­ki, jos­ta tuli munk­ki ja ai­nut­laa­tui­sen Pok­ro­van or­to­dok­si­sen vel­jes­tön pe­rus­ta­ja. Pok­ro­van pää­si­äi­nen avau­tuu run­saan vä­rik­kää­nä.

Pää­si­äis­kor­tit ju­lis­ta­vat ilois­ta ke­vään tu­loa pör­röi­si­ne pu­pui­neen ja ti­pui­neen. Kort­tei­hin on ikuis­tu­nut myös tyy­li­suun­tien vai­kut­tei­ta ja tu­han­sia vuo­sia van­ho­ja he­del­mäl­li­syy­den sym­bo­le­ja.

Kun kas­vi­tie­tei­li­jä Ca­ro­lus Clu­sius pe­rus­ti Lei­de­nin yli­o­pis­ton puu­tar­haa Alan­ko­mais­sa 1500-lu­vun lo­pul­la, sen har­vi­nai­suuk­sia oli pe­ru­na – ja tulp­paa­nit. Ke­vään lä­het­ti­läi­nä tun­ne­tuil­la ku­kil­la on­kin kieh­to­va his­to­ria.

Ke­vään juh­la­pöy­tä on ka­tet­tu hen­noin pas­tel­li­sä­vyin. Peh­me­än kei­ton ja muh­kei­den bri­os­sien jäl­keen tar­jo­taan ka­rit­saa ja lo­puk­si vii­le­än raik­kai­ta jäl­ki­ruo­kia.

Li­sään­ty­vä valo ja pää­si­äi­sen lä­hes­ty­mi­nen saa­vat ko­ris­te­lu­sor­met syy­hy­ä­mään.

 

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ