Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Ranskalainen perunasalaatti
25 min . helppo . noin 7 e
4 annosta
800 g kylmiä, keitettyjä uuden sadon perunoita
2 pientä kesäpunasipulia varsineen
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl sormisuolaa
1 tl sokeria
½ tl mustapippuria myllystä
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl dijoninsinappia
1 rkl karkeaa dijoninsinappia
6 minimaustekurkkua (cornichons) tai 2 keskikokoista
1 rkl maustekurkkujen lientä purkista
6 pientä retiisiä
4 rkl hienonnettua, tuoretta tilliä
1. Puolita tai viipaloi perunat. Viipaloi kesäsipulien varret ja laita ne sivuun koristelua varten. Viipaloi sipulit ja laita ne kulhoon etikan, suolan, sokerin ja pippurin kanssa. Anna maustua noin 5 minuuttia.
2. Sekoita sipuliseokseen öljy, sinapit, kuutioidut suolakurkut ja suolakurkkujen liemi. Lisää joukkoon perunat. Sekoita.
3. Viimeistele kesäsipulien varsilla, tillillä ja viipaloiduilla retiisillä.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ