Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Ranskalainen perunasalaatti maistuu herkkusuille

Perunasalaatti on kesäpöydän todellinen moniottelija, sillä se parittuu niin paistetun kalan, kasvisten kuin lihankin kanssa. Perunasalaatin pikantin maun takaavat karkea dijoninsinappi ja maustekurkut.

Rans­ka­lai­nen pe­ru­na­sa­laat­ti

25 min . help­po . noin 7 e

4 an­nos­ta

800 g kyl­miä, kei­tet­ty­jä uu­den sa­don pe­ru­noi­ta

2 pien­tä ke­sä­pu­na­si­pu­lia var­si­neen

1 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

1 tl sor­mi­suo­laa

1 tl so­ke­ria

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

4 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl di­jo­nin­si­nap­pia

1 rkl kar­ke­aa di­jo­nin­si­nap­pia

6 mi­ni­maus­te­kurk­kua (cor­nic­hons) tai 2 kes­ki­ko­kois­ta

1 rkl maus­te­kurk­ku­jen lien­tä pur­kis­ta

6 pien­tä re­tii­siä

4 rkl hie­non­net­tua, tuo­ret­ta til­liä

1. Puo­li­ta tai vii­pa­loi pe­ru­nat. Vii­pa­loi ke­sä­si­pu­lien var­ret ja lai­ta ne si­vuun ko­ris­te­lua var­ten. Vii­pa­loi si­pu­lit ja lai­ta ne kul­hoon eti­kan, suo­lan, so­ke­rin ja pip­pu­rin kans­sa. An­na maus­tua noin 5 mi­nuut­tia.

2. Se­koi­ta si­pu­li­se­ok­seen öl­jy, si­na­pit, kuu­ti­oi­dut suo­la­kur­kut ja suo­la­kurk­ku­jen lie­mi. Li­sää jouk­koon pe­ru­nat. Se­koi­ta.

3. Vii­meis­te­le ke­sä­si­pu­lien var­sil­la, til­lil­lä ja vii­pa­loi­duil­la re­tii­sil­lä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ