Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Skagen-juustokakku
35 min + 4 t . helpohko . noin 23 e
12 palaa
Pohja:
200 g saaristolais- tai ruisleipää
75 g voita
Täyte:
1 liivatelehti
300 g (käsin)kuorittuja katkarapuja
2 dl ranskankermaa tai smetanaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa, esimerkiksi Philadelphia
½ dl raastettua, tuoretta piparjuurta tai 1 rkl raastettua tuubista
2 tl dijoninsinappia
2 tl suolaa
1 rkl raastetta sitruunankuorta
2 rkl sitruunamehua
1 dl hienonnettua tilliä
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
Koristeluun:
hienonnettua kesäpunasipulia, (käsin)kuorittuja katkarapuja, mätiä, tilliä
1. Tee pohja. Hienonna leivät teholeikkurissa. Sulata voi. Yhdistä leipämurun kanssa. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20-senttiseen irtopohjavuokaan. Painele
seos vuokaan. Nosta viileään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
2. Laita liivatelehti väljään, kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Hienonna katka-
ravut veitsellä.
3. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon piparjuuri, sinappi, suola, pippuri ja sitruunan kuoriraaste. Kuumenna sitruunamehu. Puristele liivatteesta vesi ja laita se sitruunamehuun. Sekoita, kunnes liivate liukenee. Sekoita muiden aineiden joukkoon. Kääntele seokseen katkaravut ja yrtit. (Säästä muutama rapu koristelua varten.)
4. Levitä seos pohjalle, Nosta viileään ja anna tasaantua noin 4 tuntia. Koristele hienonnetulla sipulilla, ravuilla, mädillä ja tillillä.
Vinkki: 1 kilosta kuorellisia katkarapuja tulee noin 300 g kuorittuja rapuja.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ