Opas
Resepti

Suvi Rüster kuva Fa­bi­an Björk

Ulkona paistetaan herkullinen savulohi-muurikkapitsa

Muurikkapannulla paistetaan ihana savulohipitsa. Paistetun pohjan päälle levitetään mozzarellaa, savulohta, tuoretta pinaattia, oliiveja ja pestoa.

4 an­nos­ta

1 ½ dl vet­tä

10 g tuo­re­hii­vaa

½ tl suo­laa

½ tl so­ke­ria

3–4 dl du­rum­veh­nä­jau­ho­ja

2 rkl olii­vi­öl­jyä

Täy­te:

1 buf­fa­lo­moz­za­rel­la­pal­lo

1 prk (150 g) rans­kan­ker­maa

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 tl hu­na­jaa

300 g sa­vu­loh­ta

5 dl tuo­rei­ta ba­by­pi­naa­tin­leh­tiä

1 dl ki­vet­tö­miä olii­ve­ja

3 rkl vih­re­ää pes­toa

1 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Läm­mi­tä vesi kä­den­läm­pöi­sek­si. Mu­rus­te­le jouk­koon hii­va ja se­koi­ta, kun­nes hii­va on liu­en­nut ve­den jouk­koon. Se­koi­ta jouk­koon suo­la ja so­ke­ri.

2. Li­sää nes­teen jouk­koon veh­nä­jau­ho­ja aluk­si puu­haa­ru­kal­la vat­ka­ten, lo­puk­si kä­del­lä vai­va­ten, kun­nes tai­ki­na on kim­moi­saa ja ir­to­aa kul­hon reu­noil­ta. Li­sää öl­jy ja jat­ka vai­vaa­mis­ta vie­lä pari mi­nuut­tia. Pei­tä tai­ki­na­kul­hon lei­vin­lii­nal­la. An­na ko­ho­ta läm­pi­mäs­sä, ve­dot­to­mas­sa pai­kas­sa noin 30 mi­nuut­tia.

3. Se­koi­ta buf­fa­lo­moz­za­rel­la ja rans­kan­ker­ma kul­hos­sa. Maus­ta sit­ruu­na­me­hul­la ja hu­na­jal­la.

4. Pois­ta sa­vu­lo­hes­ta nah­ka ja ruo­dot, revi suu­pa­lan ko­koi­sik­si pa­loik­si.

5. Huuh­te­le pi­naa­tin­leh­det lä­vi­kös­sä ja ta­put­te­le ta­lous­pa­pe­ril­la kui­vik­si.

6. Va­lu­ta olii­vit. Se­koi­ta vih­re­än pes­ton jouk­koon öl­jyä, jot­ta saat sii­tä va­lu­tet­ta­van, not­ke­an kas­tik­keen.

7. Ri­pot­te­le pöy­däl­le hie­man jau­ho­ja. Pai­ne­le tai­ki­nas­ta il­ma­kup­lat pois ja kau­li ohu­ek­si pit­sa­poh­jak­si. Nos­ta tai­ki­na­poh­ja kuu­man muu­rik­ka­pan­nun pääl­le. Älä käy­tä pais­ta­mi­ses­sa öl­jyä. Pais­ta poh­jaa noin 4 mi­nuut­tia, kun­nes pin­ta on pais­tu­nut kiin­te­äk­si. Kään­nä pit­sa­poh­ja las­tan avul­la ja pais­ta vie­lä toi­sel­ta puo­lel­ta pari mi­nuut­tia. Nos­ta muu­rik­ka­pan­nu kuu­muut­ta kes­tä­väl­le alus­tal­le tai siir­rä kyp­sä pit­sa­poh­ja isol­le leik­kuu­lau­dal­le.

8. Le­vi­tä pit­sa­poh­jan pääl­le moz­za­rel­la­se­os­ta, sa­vu­loh­ta, olii­ve­ja ja pi­naa­tin­leh­tiä. Va­lu­ta pääl­le pes­to­kas­ti­ket­ta.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min + 30 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 20 e

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ