Ota vohvelirauta käyttöön ja tee ihania suolaisia ruokia!
Fabian Björk
Sanna Kekäläinen
Herkulliset perunaletut
(4 annosta)
500 g kylmää perunamuusia
5 dl kevytmaitoa
1 dl rypsiöljyä
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl sormisuolaa
(3 rkl hienonnettua ruohosipulia)
Tarjoiluun: ilmakuivattua kinkkua, cheddar- tai muuta maukasta juustoraastetta, hienonnettua sipulia
Näin valmistat:
1. Sekoita muusin joukkoon maito ja öljy. Lisää munat. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, suola ja halutessasi ruohosipuli. Lisää jauhoseos taikinaan.
2. Voitele rauta rypsiöljyllä. Paista taikinasta lettuja. Tarjoa sipulin, ilmakuivatun kinkun ja juustoraasteen kanssa.
Valmistusaika: 25 min
Vaikeustaso: helpohko
Hinta: noin 13,5 e
Viinisuositus: Kukkea, sitruksinen ja raikas Frame Riesling Trocken, Saksa, 10,99 e.
Perunaletut tarjoillaan ilmakuivatun kinkun, juustoraasteen ja sipulin kera.
Fabian Björk
Caprese-munakas
(1 annos)
2 kananmunaa
1 rkl kevytmaitoa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
Caprese:
65 g puhvelimozzarellaa
6 kirsikkatomaattia
muutama basilikanlehti
2 tl oliiviöljyä
1 tl valkoista balsamicoa mustapippuria myllystä
Näin valmistat:
1. Tee ensin caprese. Revi mozzarella pieniksi paloiksi. Viipaloi tomaatit. Yhdistä ne keskenään. Lisää basilika, öljy ja etikka. Mausta pippurilla.
2. Riko munien rakenne. Sekoita joukkoon maito. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista massaa muutama minuutti öljyllä sipaistulla vohveliraudalla.
3. Nosta kypseälle munakkaalle capresea. Nauti heti.
Valmistusaika: 15 min.
Vaikeustaso: helppo
Hinta: noin 5,5 e
Viinisuositus: Sitruksinen, hedelmäinen ja mausteinen Lugana San Benedetto 2016, Italia, 14,99 e.
Capresemunakas hauskan näköiseksi vohveliraudalla. Salaatin kera pikkuruoka on tarjoilua vaille valmis brunssille.
Fabian Björk
Vohvelipitsa
(4 annosta)
Pohja:
25 g tuorehiivaa
2 dl vettä
1/2 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
noin 5 dl durumvehnäjauhoja
Päällys:
100 g sinihomejuustoa
1 dl parmesaanilastuja
noin 1 dl valmista tomaattikastiketta
100 g pepperonia
1 dl kivettömiä oliiveja muutama oksa oreganoa
Näin valmistat:
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta tasaiseksi. Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. Painele taikinasta kuplat pois. Kauli hieman vohvelirautaa pienempiä pizzapohjia. Anna niiden kohota, kun valmistelet täytteet.
2. Murustele sinihomejuusto. Raasta parmesaanista lastuja.
3. Paista pohjaa muutama minuutti öljyllä sipaistulla vohveliraudalla. Lisää pohjalle ensin juustot, sitten tomaattikastike ja lopuksi pepperoni ja oliivit. Viimeistele oreganolla.
Valmistusaika: 30 min + 30 min
Vaikeustaso: helpohko
Hinta: noin 13,5 e
Viinisuositus: Kypsän hedelmäinen ja kirsikkainen Passaia Toscana 2015, Italia, 10,90 e, Alkon verkkokauppa.
Kaipaatko rapeaa pizzapohjaa? Tee se vohveliraudalla, niin pohja onnistuu taatusti.
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2