Riistapiiras höystetään savuporolla ja pekonilla.
Fabian Björk
Mari Harjula
Riistapiiras vailla vertaa
400 g pakastettua piirastaikinaa
Täyte:
200 g poron tai hirven jauhelihaa
1 pkt (170 g) pekonia
öljyä
suolaa
ripaus jauhettua maustepippuria
2 valkosipulinkynttä
200 g lehtikaalia
1 nippu kevätsipulia tai
1 ruukku ruohosipulia
100 g savuporoa
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 dl ruokakermaa
200 g kermaviiliä
2 munaa
Näin valmistat:
1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele tai kauli taikina piirasvuoan reunoille ja pohjalle.
2. Hienonna pekoni. Ruskista jauheliha ja pekoni pannulla. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Levitä seos piiraspohjan päälle.
3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, suikaloi lehtikaali ja hienonna kevätsipuli. Lisää pannulle hieman öljyä ja kuullota valkosipulia siinä hetken. Lisää lehtikaalisuikaleet ja kevätsipulit ja paista hetki, kunnes lehtikaali hieman pehmenee. Ripottele lehtikaaliseos piirasvuokaan.
4. Kuutioi savuporo. Ripottele savuporo ja timjami piirasvuokaan muiden täytteiden päälle.
5. Sekoita kerma, kermaviili ja munat keskenään. Kaada seos piirasvuokaan.
6. Paista piirasta uunissa 200 asteessa noin 30–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piiras saanut hieman väriä.
Valmistusaika: noin 30 minuuttia + paistoaika 30–40 minuuttia.
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 20 e
Viinisuositus: Tumman marjainen ja mausteinen Finca Flichmann Caballero de la Cepa Cabernet Sauvignon 2013, Argentiina, 9,99 e
Riistapiiras höystetään savuporolla ja pekonilla.
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2