Opas
Resepti

Hanna Linnakko

San­na Ke­kä­läi­nen

Pistaa­si­päh­ki­näinen suklaa­ga­nac­he­piiras valmistuu ilman uunia

Suklaaganache ei ehkä ole kärkisijoilla jälkiruokien kauneus­kil­pai­lussa, mutta sen maku on ihan ykkösluokkaa. Suklaaherkku valmistuu parissa tunnissa jääkaapissa.

10 pa­laa

Poh­ja:

200 g suk­laa­kek­se­jä

100 g voi­ta

Täy­te:

200 g suk­laa­ta (joko pelk­kää tum­maa suk­laa­ta tai tum­man ja mai­to­suk­laan se­koi­tus­ta)

1 rkl raas­tet­tua ap­pel­sii­nin­kuor­ta

muu­ta­ma kier­ros va­nil­ja­tan­koa myl­lys­tä (Dr. Oet­ker)

2 rkl to­mu­so­ke­ria

2 dl vis­pi­ker­maa

Ko­ris­te­luun:

pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

1. Murs­kaa kek­sit. Su­la­ta voi. Yh­dis­tä ne ja li­sää sii­rap­pi. Pai­ne­le ir­to­poh­ja­vuo­an (Ø noin 23 cm) poh­jal­le. Lai­ta jää­kaap­piin sik­si ajak­si, kun teet täyt­teen.

2. Pa­loit­te­le suk­laa ja su­la­ta se. Maus­ta ap­pel­sii­nin­kuo­rel­la, va­nil­jal­la ja so­ke­ril­la.

3. Vat­kaa ker­ma. Se­koi­ta suk­laan kans­sa. Kaa­da poh­jal­le. Pei­tä kel­mul­la ja nos­ta jää­kaap­piin vä­hin­tään kah­dek­si tun­nik­si. Ko­ris­te­le pis­taa­seil­la.

Val­mis­tu­sai­ka: yli 2 h

Vai­keu­sas­te: hel­poh­ko

Hin­ta: noin 11 e