Hanna Linnakko
Sanna Kekäläinen
10 palaa
Pohja:
200 g suklaakeksejä
100 g voita
Täyte:
200 g suklaata (joko pelkkää tummaa suklaata tai tumman ja maitosuklaan sekoitusta)
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
muutama kierros vaniljatankoa myllystä (Dr. Oetker)
2 rkl tomusokeria
2 dl vispikermaa
Koristeluun:
pistaasipähkinöitä
1. Murskaa keksit. Sulata voi. Yhdistä ne ja lisää siirappi. Painele irtopohjavuoan (Ø noin 23 cm) pohjalle. Laita jääkaappiin siksi ajaksi, kun teet täytteen.
2. Paloittele suklaa ja sulata se. Mausta appelsiininkuorella, vaniljalla ja sokerilla.
3. Vatkaa kerma. Sekoita suklaan kanssa. Kaada pohjalle. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Koristele pistaaseilla.
Valmistusaika: yli 2 h
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 11 e
FABIAN BJORK
Arto Vuohelainen
FABIAN BJORK
Arto Vuohelainen
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Viola Minerva Virtamo
Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.