Arto Vuohelainen
Suvi Rüster
4 annosta
Riistajauhelihapihvit:
400 g hirven- tai poronlihaa jauhettuna
2 munankeltuaista
1 dl paahdettua sipulirouhetta
1 dl hienonnettuja yrttejä, timjamia, rosmariinia ja lehtipersiljaa
1 tl suolaa
Paistamiseen:
voita ja rypsiöljyä
Metsäsienikastike:
5 dl metsäsieniä, esim. mustatorvisieniä, kantarelleja, suppilovahveroita
2 rkl voita
2 dl kuohukermaa
1 dl omenamehua
100–150 g gorgonzolaa tai muuta sinihomejuustoa
1 rkl vaaleaa Maizena-kastikesuurusta
ripaus suolaa
Lisäksi:
1 punasipuli
1 rkl voita
4 paksua viipaletta maalaisleipää
mustapippuria myllystä
1. Sekoita kulhossa riistajauhelihapihvien ainekset tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta neljä muhkeaa pihviä leivinpaperin päälle.
2. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja öljyä. Lisää pannulle kaksi pihviä kerrallaan. Paista neljä minuuttia molemmin puolin. Paista samoin loput pihvit. Kääräise pihvit alumiinifolioon.
3. Puhdista sienet ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.
4. Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää sienet pannulle. Paista paistinlastalla sekoitellen, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut pannulta. Lisää kuohukerma ja omenamehu. Sekoita joukkoon kastikesuurus. Anna kastikkeen kiehua keskilämmöllä viisi minuuttia. Murustele joukkoon sinihomejuusto. Nosta pannu liedeltä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
5. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Paista sipuleita pannulla voissa 2–3 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
6. Paahda maalaisleipäviipaleet leivänpaahtimessa tai paista paistinpannulla molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Nosta leivät annoslautasille.
7. Nosta leipien päälle jauhelihapihvit, sienikastiketta ja paistettua sipulia. Rouhaise päälle mustapippuria myllystä.
Valmistusaika: 30 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 25 e
Huom! Hinnat on laskettu sillä perusteella, että sienet on kerätty itse.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ