Opas
Resepti

Vuohelainen Arto

Suvi Rüster

Maukkaat broilerinuijat ja barbequemarinadi raparperista

Raparperista, mausteista, fariinisokerista ja valkoviinistä keitetty barbequekastike maistuu makean hapokkaalta ja sopii erityisesti broilerinuijien ja possunribsien marinadiksi. Broilerit ehtivät kypsyä grillissä meheviksi, mutta possunribsit kannattaa esikypsentää uunissa ennen grillaamista.

4 an­nos­ta

1 an­nos ra­par­pe­ri­bar­be­qu­e­ma­ri­na­dia (oh­je al­la)

1 kg broi­le­ri­nui­jia

1 ruuk­ku tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria

1. Nos­ta broi­le­ri­nui­jat ma­ri­na­din jouk­koon. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään pari tun­tia.

2. Nos­ta broi­le­rit huo­neen­läm­pöön puo­li tun­tia en­nen kyp­sen­tä­mis­tä.

3. Gril­laa nui­jat gril­lis­sä kyp­sik­si kes­ki­läm­möl­lä noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes liha ir­to­aa luis­ta. Va­le­le ma­ri­na­dil­la kyp­sen­nyk­sen ai­ka­na.

4. Nos­ta nui­jat gril­lis­tä tar­joi­lu­va­dil­le. Hie­non­na pääl­le rei­lus­ti tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria.

Val­mis­tu­sa­si­ka: ma­ri­noin­ti 2 h + kyp­sen­nys 20 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 8 e

Tu­li­sen ma­kea ra­par­pe­ri­bar­be­qu­e­kas­ti­ke

1 kg:lle luul­lis­ta li­haa

noin 350 g ra­par­pe­ria

20 g in­ki­vää­riä

1 tu­li­nen chili

3 rkl ryp­si­öl­jyä

1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 dl te­riy­a­ki­kas­ti­ket­ta

1 dl val­ko­vii­niä

½ tl suo­laa

(vet­tä tai ome­na­me­hua)

1 rkl see­sa­mi­öl­jyä

1. Pese ra­par­pe­rit ja leik­kaa ohuik­si vii­pa­leik­si. Kuo­ri ja raas­ta in­ki­vää­ri. Huuh­te­le chili, hal­kai­se, pois­ta sie­me­net ja hie­non­na pie­nik­si kuu­ti­oik­si.

2. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa. Li­sää ra­par­pe­ri­vii­pa­leet ja pais­ta pari mi­nuut­tia. Li­sää in­ki­vää­ri­raas­te, chili, fa­rii­ni­so­ke­ri, te­riy­a­ki­kas­ti­ke ja val­ko­vii­ni. Kie­hau­ta ja li­sää suo­la. Kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä noin 30 mi­nuut­tia vä­lil­lä se­koi­tel­len. Li­sää tar­vit­ta­es­sa jouk­koon ome­na­me­hua tai vet­tä, jos seos kui­vuu lii­kaa. Jääh­dy­tä.

3. Li­sää see­sa­mi­öl­jy.

Val­mis­tu­sai­ka: 40 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 8 e

Vuohelainen Arto

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ