Vuohelainen Arto
Suvi Rüster
4 annosta
1 annos raparperibarbequemarinadia (ohje alla)
1 kg broilerinuijia
1 ruukku tuoretta korianteria
1. Nosta broilerinuijat marinadin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.
2. Nosta broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
3. Grillaa nuijat grillissä kypsiksi keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes liha irtoaa luista. Valele marinadilla kypsennyksen aikana.
4. Nosta nuijat grillistä tarjoiluvadille. Hienonna päälle reilusti tuoretta korianteria.
Valmistusasika: marinointi 2 h + kypsennys 20 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 8 e
Tulisen makea raparperibarbequekastike
1 kg:lle luullista lihaa
noin 350 g raparperia
20 g inkivääriä
1 tulinen chili
3 rkl rypsiöljyä
1 dl fariinisokeria
1 dl teriyakikastiketta
1 dl valkoviiniä
½ tl suolaa
(vettä tai omenamehua)
1 rkl seesamiöljyä
1. Pese raparperit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Huuhtele chili, halkaise, poista siemenet ja hienonna pieniksi kuutioiksi.
2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää raparperiviipaleet ja paista pari minuuttia. Lisää inkivääriraaste, chili, fariinisokeri, teriyakikastike ja valkoviini. Kiehauta ja lisää suola. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää tarvittaessa joukkoon omenamehua tai vettä, jos seos kuivuu liikaa. Jäähdytä.
3. Lisää seesamiöljy.
Valmistusaika: 40 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 8 e
Vuohelainen Arto
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2