Vuohelainen Arto
Suvi Rüster
10 annosta
Pohja:
125 g voita
1 ½ dl fariinisokeria
4 ½ dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 keltuaista
Vuoan voiteluun:
öljyä tai voita
Täyte:
3 kananmunan valkuaista
1 ½ dl sokeria
3 dl herukkasekoitusta, puna-, valko- ja mustaherukoita
1 rkl maissitärkkelystä
100 g valkosuklaata
1. Paloittele voi monitoimikoneen kulhoon. Mittaa joukkoon fariinisokeri, kaurajauhot ja leivinjauhe. Pyöräytä murumaiseksi seokseksi koneella tai nypi käsin. Lisää joukkoon kananmunan keltuaiset (älä heitä valkuaisia pois, tarvitset niitä täytteeseen) ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu tasaisen kiinteä pallo. Kääräise taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin 15–30 minuutiksi.
2. Aseta irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele vuoan reunat voilla tai öljyllä. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Nosta vuoka uunista täytteen teon ajaksi. Kuumenna uuni 225-asteeseen.
3. Vatkaa valkuaiset höttöiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeria vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes syntyy kiinteä ja kova marenkivaahto.
4. Sekoita herukkasekoitus ja maissitärkkelys keskenään kulhossa. Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi ja lisää herukkaseoksen joukkoon. Nostele herukkaseoksen joukkoon kevyesti marenkivaahtoa. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle vuokaan. Nostele pinnalle hieman ”huippuja” marenkitaikinasta. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Jos marenki tummuu liikaa, aseta päälle leivinpaperiarkki paistamisen ajaksi.
5. Anna kakun jäähtyä vähintään tunnin verran ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2