Artikkeli

Yrttitäytteiset ahvenrullat appelsiini-fenko­li­kas­tik­keessa

Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Sekoita yrttitahnan ainekset tasaiseksi...

600 g ah­ven­fi­lei­tä

1 rkl voi­ta tai öl­jyä

suo­laa ja pip­pu­ria

pui­sia cock­tail­tik­ku­ja

Yrt­ti­tah­na:

2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta sit­ruu­na­me­lis­saa

2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria

1 dl rans­kan­lei­vän sil­put­tua si­sus­ta

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2 tl sit­ruu­na­me­hua

suo­laa

Ap­pel­sii­ni-fen­ko­li­kas­ti­ke:

2 ap­pel­sii­nin mehu

1 fen­ko­li

2 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta

1. Maus­ta ah­ven­fi­leet suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

2. Se­koi­ta yrt­ti­tah­nan ai­nek­set ta­sai­sek­si. Le­vi­tä tah­na ka­la­fi­leil­le, kää­ri ne rul­lal­le ja kiin­ni­tä cock­tail­ti­kuil­la.

3. Pu­ris­ta ap­pel­sii­neis­ta mehu. Huuh­te­le ja hal­kai­se fen­ko­li ja leik­kaa se ohuik­si sui­ka­leik­si. Kuu­men­na ap­pel­sii­ni­me­hu kat­ti­las­sa kie­hu­vak­si, li­sää fen­ko­li ja kei­tä muu­ta­man mi­nuu­tin ajan. Maus­ta fa­rii­ni­so­ke­ril­la ja soi­ja­kas­tik­keel­la.

4. Nos­ta ka­la­rul­lat kie­hu­vaan fen­ko­li­kas­tik­kee­seen. Hau­du­ta ne kyp­sik­si, noin 3-5 mi­nuu­tin ajan.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ