RUOKA MARI HARJULA SISUSTUS MILLA KUUSINEN KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 4/2014
4–6 annosta
3 dl risottoriisiä
2 salottisipulia
1–2 valkosipulinkynttä
noin 9 dl vettä
3 rkl kana- tai kasvisfondia
2 rkl oliiviöljyä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 kevätsipulia
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
noin 30 g voita
100 g pecorinojuustoa
rouhittua mustapippuria
1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
2. Raasta pecorinojuustosta 2/3 ja vuole loput lastuiksi. Hienonna kevätsipulin varret.
3. Kuumenna vesi ja sekoita siihen fondi.
4. Kuumenna öljy kattilassa, lisää silputut sipulit ja kuullota muutaman minuutin ajan, kunnes ne pehmenevät. Lisää riisi ja kuullota hetki koko ajan sekoittaen.
5. Lisää viini ja jatka sekoittamista. Kun viini on imeytynyt, lisää hienonnettu kevätsipuli ja yrtit.
6. Jatka valmistusta lisäämällä lämmintä kana- tai kasvislientä kattilaan noin desilitra kerrallaan. Anna nesteen imeytyä riisiin samalla sekoitellen ennen sen lisäämistä. Keitä risottoa lopuksi kannen alla välillä sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes riisi on sopivan pehmeää.
7. Ota kattila liedeltä, lisää voi ja parmesaaniraaste ja sekoita hyvin. Mausta mustapippurilla.
8. Annostele lautasille ja viimeistele pecorinolastuilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2